Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OF

Musím říct, že větší hloupost jsem už dlouho nečetl. Je to asi tak logické jako obhajoba placaté země.

4 0
možnosti
Foto

Ve všech těch diskusích kolem EU versus Babiš mi chybí jedna základní věc: Jak jsme jako svobodná země/národ (to jest jak mohla policie, státní zastupitelství, orgány zastupitelské demokracie, odborné orgány, dotační agentury ...) připustit, aby k něčemu takovému vůbec došlo?

Zvnějšku - bez naší aktivní účasti - prostředí u nás nelze vyčistit.

1 0
možnosti
VD

Komediálnost a neúčinnost celého snažení EU vůči Babišovi spočívá v jeho politickém založení, podtextu. Dotyčným vůbec nejde o nějaké zneužívání dotací, ale o to, jak pacifikovat a paralyzovat Babiše jako politika.

Vůbec nevadí, že s čerpáním dotací je tady letitý problém s přesahem do kriminální oblasti. Tady vadí, že i Babišovy firmy (Babiše jako politika a premiéra) dělají to, co mnoho dalších, což ostatně dělají stejně tak s politickým krytím (od tradičních politických stran), protože jinak by to ani nešlo.

Pokud by Babiš nebyl v politice, tak by nikomu nevadilo, jestli zneužívá dotace, či případně krade, ale že v politice je a je dokonce premiérem, tak se z babišových dotací udělal klacek v boji o politickou moc a koryta - ano je to bohužel účelovka.

Demoblok a celá opozice mají dostatek hlasů a sílu, aby se systémem přerozdělování a poskytovaní dotací udělali pořádek a Babiše tak od dotací odstřihli. Jenže tady nejde o nějaké plošné opatření a celkové systémové zlepšení - čím by potom Babiše politika "třískali po hlavě"?

A toto není žádná obhajoba Babiše, protože v souvislosti s Covidem si to ani nezaslouží, ale je to poukázání na pokrytectví, prolhanost, zkorumpovanost a zločinnost celého systému a politický nezájem o jeho nápravu, zlepšení.

:-)

2 2
možnosti
AJ

Co by na tom bylo pozitivního, udržet tunelářského estébáka v politice, u moci 8-o;-O;-€?

"Může se stát, že EU nakonec paradoxně zachrání A. Babiše v politice a aspoň jednou se tak projeví pozitivně a bude přínosem"

1 0
možnosti
VD

Všechno je jed a nic není jed, záleží na množství.

Záleží na použití a dávkování.

A. Babiš je osvědčená funkční a účinná vakcína, která se nesmí předávkovat (což se bohužel v posledním období stalo - moc korumpuje).

Na rozbití a zlepšení celého tohoto podvodného dotačního systému musí být někdo, kdo má na to koule.

Samotný A. Babiš z hlediska dotací přece u nás není nic výjimečného, protože různých čerpačů a defraudantů dotací je tady spousta. Je přece celá řada výlupků z ODS, ČSSD, ......, kteří byli dokonce odsouzení a bručí, jsou tady celé oblastní podvodné kauzy s politickým pozadím a krytím.

Pokud by tlak na A. Babiše (omezení jeho dotací) vyvolal zlepšení celého tohoto systému, daného prostředí, tak to by bylo přínosem.

Ty dotace nejsou odněkud nebe, jsou to peníze daňových poplatníků.

:-)

1 2
možnosti
KK

"Dobře" blábolíte.

To že Babiš něco prohlásí vůbec nic neznamená udělal to už tisíckrát, nové voliče mu to nepřihraje a ti staří mdlého rozumu ho volí i kdyby vraždil v přímém přenosu.

Kdyby Babiš obrátil a prosazoval zrušení dotací pro všechny ostatní tak spolehlivě přijde jenom o ty svoje, dotace jsou politikou unie navíc dlouhodobě nastavenou a na to je chabý vyjednavač a malý pán.

Takže pravděpodobná je spíš další varianta. Potřebuje legislativně pokrýt svoje šméčka tak aby nemusel nic vracet, má na to jenom několik měsíců, protože pokud nebude v příští vládě tak ta mu to "naúčtuje" a končí.

Na druhou stranu, je možné, že v příští vládě coby lokaj vítězné partaje být může, protože bude mít hodně poslanců a zároveň tak slabou pozici, že slíbí cokoliv, takže pro Piráty ideální koaliční partner. :-/

3 1
možnosti
AJ

Piráti s ním do koalice 100% nepůjdou, a ani ODS.

To je nějaká koblihoidni nová mantra, že STB a ANTIFA půjdou do koaly? To v diskuzích koblihy tapetují jak o život

0 0
možnosti
PK

A třeba ani o to nebude stát......

1 0
možnosti
AJ

Bude, jinak mu hrozí kriminál a vrácení miliard z uktradenych dotací!!

0 0
možnosti
MK

Oběma vašim variantám mohou uvěřit pouze osoby ducha mdlého. Naštěstí jich u nás tolik není a proto je Babiš už teď politicky mrtev,

4 3
možnosti

Je to paradoxní, ale většina dotací nejde k chudým. Dotace na kamna, na zateplení domu, elektromobil, bio potraviny, panely na střeše, ...

6 0
možnosti
Foto

Ale kdeže. Babiš zachrání EU. Vše přece funguje toliko na dotacích;-)

1 0
možnosti
MB

Jsem chalupář. Rarita, mám kamna z dětství - silný vztah, nostalgie. Žel, musím je vyhodit ! Pan Bureš je to stejné - Kamna, která mají obrovskou spotřebu a málo hřejí !

Dobře se sedí u mých kamen v kůlně, i keců plno. Na pařbu to stačí. Podobně s ANO Fertem. Majitel kamen v Covid krizi osobně zbotatne o 2 miliardy na osobních majetku,v ČR dřevo mizí ! Kamna sice hoří, to tepla málo. Jó keců ? Jako u mne v kolně ... :-)

3 2
možnosti
Foto

Na to musíte jinak. "Karoserii" kamen nechat, jen dovnitř namontovat lepší topidlo. :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1548x
Kategorie 50+. VŠ vzdělání technického směru. Profesně se zabývá informačními systémy a systémy řízení. Zajímá se o dění ve společnosti, protože mu není lhostejné, co bude s našimi dětmi. Je stranicky nezávislý a není nijak vůči nikomu předpojatý. Politicky fandí tomu, co má hlavu a patu a někam pozitivně směřuje.

Seznam rubrik