Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

Stále čekám na tvrdý a nesmlouvavý postoj EU a NATO.... zatím řekli děláte to dobře...ale co skutky?

2 0
možnosti
VD

Jako obvykle vždycky, ne?

Dělat někomu užitečné idioty, to je už naše geneticky dané poslání.

:-)

6 2
možnosti
AM

A54d83a59m 65M87a62l57ý

22. 4. 2021 11:27

Před pár lety jsme si od vás a vám podobných mohli přečíst, že nejsou důkazy o sestřelení civilního letadla nad Ukrajinou, že nejsou důkazy o identitě zelených mužiků na Krymu atd.

Ruská vláda stále stejně lže a stále vede skrytou či otevřenou válku.

Nyní je ta válka namířená přímo proti Česku.

A pan autor tu blekotá cosi o středověku.

Slabé a trapné blekotání, mimochodem.

7 2
možnosti
VD

Jelikož nevěřím tomu, že bych Vás natolik zaujal a Vy si mě tak dlouho pamatoval (pokud na mě u Vás nevedete složku, což je možné), tak považuji Vaši první větu jen za nějaké plácnutí a blábol ve stylu dneška (připomeňte mně prosím, kde jsem co napsal, už se nepamatuji a rád si osvěžím paměť).

"Ruská vláda stále stejně lže a stále vede skrytou či otevřenou válku".

Ano, stejně jako ta Americká, Britská, Francouzská, .... . Ano, to se tak dělá, protože to jsou sv. velmoci, které o své pozice musí neustále bojovat, a to všemi prostředky, včetně využívání různých prodejných nohsledů, pohůnků a žoldáků.

Proti Česku zjevně žádná válka namířená není, Česko je zjevně jen prostředkem a bojištěm války mezi výše zmíněnými mocnostmi, zjevně jsme jen těmi nohsledy, pohůnky a žoldáky .... a těmi, kdo jim na to ne málo přispívají.

Jinak, každý tady blekotáme něco, takže tím mě asi nedojmete.

:-)

5 4
možnosti
PC

Výborně napsáno!R^

Zaorálka a slova by měla každého zdravě myslícího člověka doslova vyděsit! Vždyť to jsme tu měli celých 40 let, proti tomu se postavili lidé v roce 1989! A dnes s tím opět mnozí nemají problém? Divíme se pak, kde jsme 32 let poté?

Doporučuji přečíst si dystopický Zamjatinův román MY.Tam je v plné parádě popsáno, jak "funguje" tzv. Jednotný stát. Bylo by to pro svou z dnešního pohledu absurditu humorné čtení, pokud by si čtenář nedal do souvislostí vše, co jsme zažili a právě znovu zažíváme. Pak už to není humor, ale doslova děs z toho, kam až může společnost dojít, nechá-li se donekonečna manipulovat podobnými psychopaty.

Ostatně i Orwelovy nebo Huxleyho romány byly ještě do nedávné doby považovány za sci-fi literaturu.

5 0
možnosti
Foto

Vážený pane co víme z tisku V roce 2018 díky mezinárodní spolupráci se podařilo zachytit stopu, Bylo zjištěno, že ruští vojenští agenti speciální vojenské jednotky přiletěli do Česka 13. října 2014. Využívali průkazy se jmény Ruslan Boširov a Alexandr Petro. Tentokrát měli doklady vydané na jména Ruslan Tabarov a Nikolaj Popa (.ve skutečnosti plukovník ruské vojenské rozvědky GRU Anatolij Vladimirovič Čepiga) Požádali o vstup na inspekci areálu Vrbětice pro oba agenty pod krycími jmény Popa a Tabarovl jménem Národní gardy Tádžikistánu „Andrej O“, později identifikovaný jako velitel jednotky GRU 29155 Andrej Averjanov, vystupující pod krycím jménem Andrej Overjanov. Agenti se prokazatelně pohybovali v areálu Vrbětice. BIS znalo jejich pasy, které předložily k žádosti o vstupu do areálu, ale po zjištění, že se jedná o falešné pasy se nevědělo kdo na nich je a o koho se jedná. Díky mezinárodní spolupráci se to podařilo zjistit. Do Moskvy se agenti vrátili přes Rakousko v den neštěstí. K výbuchu mělo dojít mimo naše území. Oba agenty vyznamenal Vladimir Putin na přelomu let 2014 a 2015 (tedy po výbuchu ve Vrběticích) vysokým řádem Hrdina Ruska.Ruská vojenská tajná služba známá jako GRU, jejíž agenti byli ve Vrběticích, je proslavená tradicí provádění násilných akcí v zahraničí. Mezi prostředky, které k tomu využívá, jsou vraždy, sabotáže, státní převraty a podpora politiků a hnutí, která mohou vyvolat zmatek a nestabilitu.

5 1
možnosti
LT

L11u24d43ě37k 85T52o25n79d53r

22. 4. 2021 11:48

Pane Kindle, v oficiálních prohlášeních jsou do očí bijící rozpory. Například:

1) Říkáte, že AGENTI SE PROKAZATELNÉ POHYBOVALI V AREÁLU HRABĚTICE. Tak proč potom tiskový mluvčí firmy tvrdí: Pokud do areálu vstoupili, tak bez vědomí firmy,“ reagoval Radek Ondruš, právní zástupce firmy Imex, která si prostory ve Vrběticích pronajímala

( https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/rusko-gru-agenti-vrbetice-vybuch-sergej-skripal-zbrane_2104180001_dok )

Takže Imex prohlašuje, že tam žádní agenti nebyli (a jestli vlezli přes plot, tak tím dokazují, že aerál neměli zabezpečený, že tam mohl vlézt "každý Franta".

2) Bulharská zbrojařská firma Emco zpochybnila vyšetřovací verzi, podle které měla munice koncem roku 2014 cíleně explodovat až po převozu do zahraničí. Zboží podle firmy nemělo v daném období vůbec opustit Českou republiku. Společnost Emco zbrojaře Emilijana Gebreva to uvedla v tiskovém prohlášení. Dokumenty v archivech Emco zcela vyvracejí verze záměrů takové dopravy mezi dubnem 2014 a prosincem 2015,“ konstatovali zástupci společnosti. Zároveň doplnili, že ČESKÉ ORGÁNY ZBROJAŘSKOU FIRMU V SOUVISLOSTI S VYŠETŘOVÁNÍM ZATÍM VŮBEC NEKONTAKTOVALI...

( https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/vrbetice-bulharsko-munice-emco-zbrane_2104192015_kro )

Proč obě zbrojařské firmy tvrdí, že policie nemluví pravdu? Proč bulharská firma tvrdí, že vůbec nebyla dodnes vyšetřovacími orgány kontaktována ? Za celých sedum let vyšetřování se nikdo s bulharským zbrojařem nebavil ??? 8-o

3 2
možnosti
JH

Spíše nežli středověk tu máme znovu padesátá léta, jen ty americké imperialisty teď nahradili ruskými

Smutné, trapné:-(

9 5
možnosti
Foto

O28t62a49k36a96r 13S14e66k73l

22. 4. 2021 10:50

Blog mě zaujal. Jednak filipikou proti církvi. Ač katolík pouze vlažný , jenom podotýkám : kolik ideologií vydrželo přes 2000 let ? To jen tak na okraj.

K těm chybějícím důkazům. Jaký máte prosím důkaz, že země je kulatá. Nebo že Gagarin ji obletěl. Popř že Američané byli na Měsící ??? Pouze zprostředkované !! Nebo jste obešel Zemi ?

Pochopitelně BIS nemůže všechny důkazy zveřejnit. Nebo čekáte , že car Putin to přizná - ano , byli jsme tam a nechali jsme to vybouchnout ?!

V matematice existují pojmy jako důkaz matematickou indukcí. Možná by se to dalo (trochu) přirovnat ke známé větičce : Když něco vypadá jako kachna , chodí jako kachna , kejhá jako kachna - tak to je (s pravděpodobností blížící se jistotě) - kachna.

Múžete namítnout : nebo strejček Jedlička.;-D

Ale : zas taková sranda to dneka není...;-(

4 2
možnosti
VD

Není záměrem nějaká filipika proti církvi, o tu teď vůbec nejde. Je to jen takový dobrý příměr.

Souhlasím s Vámi, že ve věci uchopení moci nad lidmi a jejich ovládnutí byla a stále je církev naprosto geniální, byť staví na dogmatech opakovaně vědecky vyvrácených a zpochybněných. To se týká i zachování tisícileté existence. Je zřejmé, že skutečná její síla je v něčem úplně jiném než v pravdě, a to i v 21. století.

-----

Jsou věci, které pro člověka jsou podstatné a věci, které pro daný okamžik jsou ne až tak podstatné.

Takže jestli Gagarin obletěl zemi nebo jestli Amíci přistáli na měsíci je si zajímavé, ale ne až tak určující, co bude dnes a zítra.

Kdežto jestli tady zase bude nebo nebude válka, to je pro můj každodenní život hodně a hodně podstatné.

A o vyvolání nové války v Evropě tady zjevně jde (válčit vždy na území druhých a z každé války nakonec jen těžit, to je přece geniální).

:-)

2 1
možnosti
LT

L70u71d77ě56k 68T31o69n15d66r

22. 4. 2021 10:49

Ministr kultury Zaorálek nepotřebuje důkazy, protože v době kdy ve Vrběticích bouch sklad soukromé firmy obchodující se smrtí byl ZAORÁLEK MINISTR ZAHRANIČNÍCH VĚCÍ ! ve vládě Bohuslava Sobotky...

A Ministerstvo zahraničí je jedním z orgánů, které schvalují vývoz zbraní a munice. :-) Tedy i tu pofiderní zakázku zbrojních mafiánů, kteří ji přes Bulharského mafiána chtěli dostat do... (a to ví Zaorálek). Proto volá, že "je třeba věřit!" Protože kdyby se místo "víry" začalo vyšetřovat, třeba by se zjistilo, že má máslo na hlavě a možná i porušení českých zákonů při prodeji zbrojního materiálu do válčících zemí... Zloděj křičí "chyťe zloděje".

5 3
možnosti
Foto

Pane Tondr, vy si představujete prodej zbraní jak Hurvínek válku a pindáte ptákoviny jak z Halo novin. .Česká republika, jako člen mezinárodních společenství a signatář mnoha mezinárodních dohod, reguluje mezinárodní obchod se zbraněmi prostřednictvím udělovaných povolení. Ten, kdo obchoduje ze zbraněmi musí mít Licenci, kterou má v kompetenci Licenční správa MPO.Obchod s vojenským materiálem podléhá ze zákona dvojstupňovému schvalovacímu procesu. V prvním stupni je udělováno povolení, které je nutné pro vykonávání takovéto činnosti. Ve druhém stupni pak dochází k posouzení samotné konkrétní obchodní operace, na jeho konci je či není žadateli udělena licence k provedení obchodu. Licence není udělena, nesplní-li žadatel zákonem kladené podmínky nebo nedostatečně doloží požadované dokumenty či jinak poruší při obchodu předpisy regulující tuto oblast. Licence rovněž není udělena na základě negativního vyjádření Ministerstva zahraničních věcí z důvodů zahraničně-politických, obchodních či bezpečnostních zájmů České republiky. Licence rovněž může být odejmutá, zjistí-li udělující orgán skutečnost, že licence byla udělena na základě nepravdivých údajů nebo je využívána v rozporu s podmínkami v ní stanovými. Licence může být též odejmuta, objeví-li se k tomu důvody zahraničně politické nebo bezpečnostní. Do vývozu zbraní mluví i NATO. Policie ČR povoluje skladování munice a stanoví za jakých podmínek se musí munice skladovat. Povolení bude podmíněno splněním stanovených podmínek pro ostrahu a zabezpečení objektů, typicky instalace kamerového systému, zajištění dohledu soukromou bezpečnostní agenturou a pod. Provádí se pravidelná .kontrola vývozu a dovozu. Podle mezinárodních dohod má každý stát, který je součástí mezinárodní organizace vývozců a dovozců zbraní provést inspekci ve skladu, kde se zbraně skadují a vyvážejí. Tak to bylo i ve Vrběticích, kde pod záminkou, kterou si údajně vyžádal Tadžikistán byl umožněn vcstup agentům Guru.

1 2
možnosti
Foto

Jistěže je tedˇ středověk. Starověk je pryč, a novověk teprve bude. Tedy, BUDE snad;-)

5 0
možnosti
Foto

To je čvaňháníRvR^Historický étos nezní "Pravda vítězí, ale " Boží pravda vítězí "

0 3
možnosti
LT

L35u56d97ě51k 44T78o18n48d71r

22. 4. 2021 10:52

Správná verze je: "Pravda patří vítězi" :-)

5 1
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1548x
Kategorie 50+. VŠ vzdělání technického směru. Profesně se zabývá informačními systémy a systémy řízení. Zajímá se o dění ve společnosti, protože mu není lhostejné, co bude s našimi dětmi. Je stranicky nezávislý a není nijak vůči nikomu předpojatý. Politicky fandí tomu, co má hlavu a patu a někam pozitivně směřuje.

Seznam rubrik