Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

nostě roušky a ja vam dam bilion

proste chlap na svym miste!

karma

1 0
možnosti
MB

Ve své době jsem byl nepřítelem barevných papírků - Stravenek. Sodexo ap. Žasnul jsem, že se dá i dobře živit skutečně na spojení papíru, tisku a barvy. Má to i směnnou hodnotu v Kauflandu. Stále jsem nechápal, proč se např. pití nevydává třeba za nějaké kameny ? Názor sem ovšem změnil ! Uvolněná stavidla Rozpočtové kázně již mají odraz ve směnném kurzu. Je to vidět hvězdy a Koruna padá - Je třeba si něco přát ! Já tedy říkám - Stravenky nerušit ! Po rozjezdu rotaček blaha ČNB a naší Vlády, bude zapotřebí mít na trhu nějakou pevnou a jistou měnu - Spatřuji jej , právě v té stravence Sodexo ... ! :-)

0 0
možnosti

Já jsem slyšel, že to bude tisíc miliard:-).

0 0
možnosti
AT

Zcela určitě tu pomoc zaplatíme my všichni. Později prostřednictví splátek státního dluhu nebo vyššími odvody. Smyslem je nedopustit úplný náraz, který by se prodražil možná více a zaplatit to "až budeme mít ".

A pokud se otíráte o podnikatele, že natahují ruku .... až k nim přestane natahovat ruku stát a nechá je na pokoji, přestanou i oni.

0 0
možnosti
VD

O žádný náraz tady nejde, ten si můžeme způsobit jen my sami.

3 týdny nouzového stavu nemůže nějak fatálně rozhodit ekonomiku.

Dnes už víme, co je koronavirus zač. Máme jej pod kontrolou. A zdravotnictví se za peníze, které odvádíme státu (50% ze mzdy) "zbrchalo" tak, že další jeho působení zvládne (jako že ten tady ještě nějakou dobu bude). A o to v podstatě šlo.

Takže dnes není vůbec žádný důvod k tomu, aby celá naše ekonomika byla i nadále stále zmražená a mluvilo se jen o tom, kdo jaké odškodnění ze společného dostane a kolik biliónů to bude.

Po této i velice krátké době je naprosto zjevné, že skončila ekonomika typu všechno si dovezeme. Pokud budeme chtít jen trochu slušně žít, a zůstat sami sebou, tak se budeme muset vrátit k maximálně možné vlastní soběstačnosti. A v této souvislosti by se už tak mělo dít, dnes utrácené miliardy by měly jít na podporu domácí produkce všeho toho, co dnes potřebujeme (domácích firem).

Proto i nákup ochranných roušek před měsícem v Číně b bylo možné nějak skousnout. Ale pokud se takto děje stále a v takovém množství, tak to hraničí s defraudací veřejných prostředků.

O podnikatele se neotírám, dělají co umí a mohou. To není jejich vina, to je problém představitelů státu, že to takto vedou. A jen těžko se ubránit dojmu, že to není nějaká "účelovka", pro jejich dobrý business. Kdo ví?

:-)

2 0
možnosti
JD

Autor vidí věci, které nejsou.RvRvRv

0 4
možnosti
VD

Když se řekne bilión, tak je potom těžké to nějak zpochybnit.

:-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1548x
Kategorie 50+. VŠ vzdělání technického směru. Profesně se zabývá informačními systémy a systémy řízení. Zajímá se o dění ve společnosti, protože mu není lhostejné, co bude s našimi dětmi. Je stranicky nezávislý a není nijak vůči nikomu předpojatý. Politicky fandí tomu, co má hlavu a patu a někam pozitivně směřuje.

Seznam rubrik