Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Pane Dorotiku, jsem tu zase. Dobre napsano. Z clanku a hlavne z diskuze, je videt nemohoucnost ceske organizace jak doma (vlada a Parlament) tak i zastupcu v EU v cemkoliv. A je to celkem jednoduche ucinit napravu. O vnitrni organizaci jsem vam prednesl svoji vizi.

U zastupcu CR v organech EU neni navaznost a zodpovednost cinitelu vuci CR. Kdo skutecne kontroluje pani Jourovou? Kdo rozhoduje o jeji praci? Kdo vubec ma silu ji pokarat a pripadne odstranit? Komu tedy podleha? To jsou otazky, ktere je nutno zodpovedet!! Dat tomu rad!!!

O zvolenych cinitelich je to uplne stejne. Jednou za pet let je zvolime (podle lasky k te ci one strane) a na dalsi obdobi o nich neslysime. Reseni je podobne jako u pani Jourove. Staci si polozit stejne otazky k temto poslancum, stejne jako k pani Jourove. Podle odpovedi na takove otazky si udelate obrazek, co nam tihle v "Bruselu" mohou prinest dobreho pro CR!! Zase je nutno udelat pravidla.

U kvality vyrobku z ciziny je nutno ucinit opatreni o moznostech navraceni zbozi a udeleni pokut hned na hranicich CR. Tyto zasahy delat pravidelne, az se prodejci NAUCI nesidit. Tu silu tento proces provadet, CR MUSI mit!!!!

2 1
možnosti
VD

Také Vás zdravím.

Domnívám se, že naše výkonné instituce by to bez problémů daly, věděly by si s tím rady, jen kdyby k tomu byla politická vůle.

Pokud se do toho bude míchat Brusel, tak to bude zase s velkým humbukem jen pro někoho a přitom to bude paralyzovat činnost těch našich příslušných kompetentních orgánů (minimálně se zase budou mít na koho vymlouvat, že oni nemohli protože v Bruselu ......).

Domníval jsem se, že paní Jourová má na víc ..... . Ale když jsem viděl, jak se motala kolem služebního zákona a co z toho nakonec vzniklo (nenechala si nic vymluvit, hájila úlety Dienstbiera .....), tak nevím, nevím, ..... .

:-)

2 0
možnosti
NM

...nevím už jak na to ale každý náš poslanec z €u by měl ze zákona jít na "pracovní výchovu" a to z jednoho důvodu ...vždyť oni vůbec neví,co se děje tam"dole" viz Špidla a JOUROVÁ...stačí se zamyslet nad jejich výroky neb oni ztratili kontakt s realitou....

3 1
možnosti
VD

Dlouhá léta jsme EU nebrali vážně a lidí, které jsme tam posílali to dostávali jako prominenti a nebo jako výslužné, za odměnu.

Podmínky přístupu nám vyjednali tak, že jsme jako vazalové.

A dnes se nestačíme divit, co se na nás hrne a čím vším se EU chystá nás překvapit.

:-)

7 0
možnosti
MS

Představa, že eurokomisaři mají hájit zájmy zemí, ze kterých pocházejí, je hodně stupidní. Stejně hloupě předhazují Poláci Tuskovi, že ve funkci předsedy Evropské rady nehájí zájmy Polska. :-P

5 2
možnosti
VD

Ani by nemuseli hájit zájmy, ono by stačilo, když by aspoň neškodili.

Zkuste si ještě jednou a lépe přečíst ten blog (pokud ovšem chcete).

:-)

5 1
možnosti

Myslíte, že některý z "Europoslanců" je užitečný i někomu jinému než sobě???;-);-)

6 0
možnosti
VD

Nebudu Vám to rozporovat ani náhodou.

Možná by bylo i dostačující a přínosem, kdyby nebyli aspoň kontraproduktivní vůči vlastní zemi.

:-):-):-)

1 0
možnosti
JS

Je to na mě dlouhé, tak jsem to nedočetl. Ovšem domnívám se, že ochrana občanů ČR je především otázkou orgánů ČR a teprve v dalším kroku orgánů EU. Nevím nic o tom, že kromě žvanění by v tom orgány ČR něco udělaly. Když se u nás vyskytl metanol, tak Slováci a Poláci, obrazně řečeno, druhý den zastavili dovoz alkoholu z ČR. My pouze žvaníme a obracíme se kamsi o pomoc.

1 0
možnosti
VD

Myslím, že se ani moc neobracíme ....., jsme nějak neteční ...... .

Spíš dáváme příležitost orgánům EU "vandrovat" nám do našich věcí a legislativy. A o tom ten blog v podstatě je, že ano?

:-)

2 0
možnosti
Foto

Vzhledem k tomu, že ty výrobky s jinou kvalitou splňují hygienické normy u nás tak to opravdu na národní úrovni nijak řešit nemůžeme. Ostatně jak by si Český úředník ověřoval, že fima výrobek se sejným názvem a obalem prodává třeba ve Francii s jiným složením

4 0
možnosti
VD

A jak tu kontrolu budou dělat s požehnáním EU, v čem se to bude lišit?

:-)

0 0
možnosti
Foto

Když to umíme řešit na státní úrovni, tak proč jsme to nevyřešili?

7 0
možnosti
VD

Asi to pro nikoho nebyl tak závažný problém, aby někomu stálo za to jej zvednout a řešit.

Kromě Sobotky před volbami. Ten ale byla tak věcně programově vyprázdněný, že by se z pudu sebezáchovy chytl čehokoliv.

Jak jste ,mohla vidět, skončily volby a téma ihned pominulo.

Až dnes se s ním objevila paní Jourová (???). Že by jí také chyběla věcná témata, když budou zase nějaké ty volby?

:-)

3 1
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1548x
Kategorie 50+. VŠ vzdělání technického směru. Profesně se zabývá informačními systémy a systémy řízení. Zajímá se o dění ve společnosti, protože mu není lhostejné, co bude s našimi dětmi. Je stranicky nezávislý a není nijak vůči nikomu předpojatý. Politicky fandí tomu, co má hlavu a patu a někam pozitivně směřuje.

Seznam rubrik