Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I10v22a59n 69M79a11r42e19k

25. 11. 2017 14:23

Samolibost a suverenita předsedy ODS mi připomíná jednoho krále v populární pohádce o soli s J.Werichem, jenže ten alespoň na jejím konci prozřel, což v tomto případě asi nehrozí . ;-(

13 9
možnosti
MB

No, je to stále stejný pohled na ODS jako před lety, žádná změna.

Neříkám, že si teď v tom vyjednávání ODS vede skvěle, jen říkám, že ten, kdo nezaznamenal žádnou změnu za ta léta, žije v zajetí svých předsudků (kterých se už asi nikdy nezbaví).

11 0
možnosti
Foto

ODS je mi stále sympatičtější a sympatičtější. Pokud by byly předčasné volby, určitě bych ji volil.

16 19
možnosti
PH

P52e76t21r 24H33a47j75d48a

25. 11. 2017 8:11

Pokud se domníváte, že komunisté a Okamura jsou "neškodní", pak jste přinejmenším naivní. Čímž je vysvětlena i jednoduchost celého vašeho příspěvku.

23 16
možnosti
VD

Nemají takovou sílu. A pokud se vzpamatují dnešní padlé strany, tak ty jejich procenta ve volbách budou dále klesat.

Plevel roste tam, kde se přestala pěstovat řádná kultura.

:-)

7 4
možnosti
Foto

Ten závěr mi moc nesedí, nevím, proč by Babiš najednou měl mít obavy z ODS v opozici, když si s ní v minulých letech hravě poradil a prosadil si na co si ukázal. Ona ta ODS asi nebude pro něj žádnou hrozbou v opozici. Zatím....

13 3
možnosti
ZD

Můj názor je, že aktuálně ODS má největší potenciál vyrůst v důstojnou stranu. A tím pádem se proti spolupráci s ní ozve nejméně kritických hlasů. Myslím, že to nepochopili a setrvávajíce na osvědčených schématech rozhodování páchají jak jsem napsal v přímém přenosu harakiri. Nevím jestli si uvědomují co by nastalo, kdyby se demokratickému bloku nějak podařilo zvrátit vývoj ve svůj prospěch. Pět minut poté by se ten účelový slepenec zhroutil hádkami osvědčených matadorů o moc. A pan Fiala ten matador určitě není.

5 3
možnosti
MB

Kdykoliv jsem četl o okolnostech 1946 -1948, tak jsem si říkal - jak je to prostě možné ? Zblnuli, v dobrém, úmyslu zlehkovážněli ? Cosi identického prožívám nyní - opět, existuje pouze černá - nebo bílá ! Asi věkem jsem již zdrženlivým. My osobně se nemůžeme shodnout, protože vycházíme z jiných základů. Já A.Babiše považuji za nesmírně drahou a účelovou - národní hračku. Po odečtení dotací a daní je stále v plusu, pak ekonomický přínos ? Baťa dal národu jasný odkaz - Oligarcha jaký ? Připadá mi, že motiv se stále opakuje - Zlo, aligátorství, úspěch postavený především na využití děr v zákonech pak fascinuje . K tomu rétorika - osvědčená a zabírá - Nejsme jako oni ... Jsme, jinak to ani nejde , že ano ... :-)

12 1
možnosti
VD

Ano, ta podobnost sedí. Ti, co by měli makat tak nemakají, jen politikaří a vydírají druhé s představou, že něco získají (především pro sebe). Výsledek potom je, že truhlář od Zlína zradikalizuje lidi a máme z toho program na 40 let.

Obávám se, že Baťu si přespříliš glorifikujete, i když nic špatného proti němu nemám. Podle mě to byl hodně velký pragmatik, který pochopil, co jej dlouhodobě v první polovině dvacátého století živí a jak s tím pracovat. A Babiš může být něco podobného, jen v jiné době, o sto jet později.

To, jak používáte slovo oligarcha, vyznívá handlivě (ostatně tak se běžně používá). Jenže Baťa ve své době byl v pravém slova smyslu evidentně také takovým oligarchou, jen se mu podařilo vybudovat a zanechal po sobě něco, na co lidé s úctou vzpomínají.

A Babišovi, co by politikovi, kromě toho, že bohatne, můžete jen s těží něco vytýkat (na rozdíl od jiných).

:-)

3 3
možnosti
ZD

I když u mne klesl v ceně mám jej ze svého pohledu za slušného a inteligentního člověka. Problém ODS ale i ostatních je ve starých strukturách celých vedení, kteří vědí proč se pana Babiše bát. A i přes průzkumy nálad se zbytečně veřejně zabetonovali ještě před volbami. Jednak to panu AB pomohlo ve volbách a druhak teď složitě hledají cestu jak si líznout a neztratit glanc. Příčinou je totální nezvládnutí postojů před volbami.

A myslím, že se čeká na první stranu slavného bloku u které zvítězí přirozená snaha po účasti ve vládě. A protože se kormidelníci tohoto utržení se jedné ze stran báli - rychle se jmenovali jako jeden blok. Jen se točte korouhvičky !!!

5 4
možnosti
VD

Řekněte mně, co je to za politiku strany, která realizaci vlastního volebního programu pro své voliče vzdá nebo zaprodá za nějaké falešné segregační postoje vůči jiné straně.

"Franta sice myslí a směřuje stejně jako já, ale já s Frantou v žádném případě ne, protože je to Franta. Pro jistotu jsem na něj ještě něco vymyslel a poštval policajty, takže to mám i v očích ostatních pojištěné".

Co to je? Nějaký "politický rasizmus", či co?

A nebo to celé inscenuje a režíruje ve svůj prospěch někdo úplně jiný, třetí?

Domnívám se, že tento druh politiky ještě jednou vejde do dějin jako určitá ukázka jedné z politických zvráceností.

4 2
možnosti
AR

Nynější ODS po své volební katastrofě r.2013 a nástupu Fialy do čela partaje,!! už není tou samou z let předešlých. Je to skutečně Fiala a způsob jeho řízení, jenž partaj vytáhl z bahna. Aspoň mimo Prahu nebo velká města je to v terénu poznat. Pražan nejsem tudíž nemohu to tam posuzovat.

13 2
možnosti
PS

P28e69t87r 46S89k20á44c31e48l

24. 11. 2017 23:55

Vytažení z bahna si přestavuji trochu jinak. Stále je pan Fiala obklopen zprofanovanými lidmi a není mi jasné proč se musíme na stále stejném tváře dívat. Voliči většinou chtějí přeměny ve vedení státu, ale na výsledcích voleb to jaksi není poznat. Volí jednou Pepík, podruhé Franta. Volí negativně...

2 2
možnosti
Foto

Kdesi jsem četla, že Babiš býval voličem ODS. Proto k ní pořád může mít určitou afinitu.

2 1
možnosti
VD

Kdo z nás nebyl, že? Po revoluci téměř každý intelektuál volil ODS, protože ta pro něj nesla ideu podpory sebevědomého člověka, který má prostor se seberealizovat, něco dokázat, měnit svět.

Jenže nějak účelově a pokrytecky zapomněla přiznat, že v té jejich hře padají jakékoliv morální a etické zábrany, že právo i spravedlnost jdou někam do kytek. Takže se z toho nakonec ze strany ODS vyloupl jeden velký politický podvod na lidi.

A k té dnešní afinitě? Viz poslední odstavec blogu. Babič je zjevný pragmatik, obchodník, businessman. On asi jediný z nich všech pochopil, že od určité úrovně podnikání je možné a také i pro další úspěšnost nevyhnutelné dělat úspěšný business s podporou rozvoje dané společnosti, růstu životní úrovně, kvality života. A ne ji jen vysávat a okrádat. A vypadá to, že mu to bude vynášet podstatně více a lidé mu za to budou ještě tleskat, protože budou spokojeni, budou se mít lépe. Podívejte, jak znásobil majetek, jak vydělává na novinách, které píšou proti němu ....

Blažek z ODS v TV řekl, že Babiš je nebezpečný tím, že není hloupý. Asi věděl co říká.

:-)

6 1
možnosti
KK

Nazdar vysokoškoláku. Promiň, ale to používání uvozovek je dost nešťastné. Budiž Ti omluvou, že máš technické vzdělání. Soudruh asi 3x v uvozovkách a celkový počet, proč? K obsahu se nevyjadřuju, tam je to snad úplně jasné, dle Tvého politického zaměření....

9 5
možnosti
VD

Nedělej si vrásky. Jsem rád, že to s tou češtinou není horší.

Jestli je nesouhlas s pokrytectvím a účelovou manipulací politikou, tak je to politické zaměření.

:-)

2 1
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1548x
Kategorie 50+. VŠ vzdělání technického směru. Profesně se zabývá informačními systémy a systémy řízení. Zajímá se o dění ve společnosti, protože mu není lhostejné, co bude s našimi dětmi. Je stranicky nezávislý a není nijak vůči nikomu předpojatý. Politicky fandí tomu, co má hlavu a patu a někam pozitivně směřuje.

Seznam rubrik