Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Kdyby jste napsal - "Jsem spokojen s vítězstvím ANO - Nespokojen ovšem s tím, že ještě nevládne" - tak bych tomu rozuměl, OK. Máme systém, kdy AB nedostal 51% hlasů - pokud chce vládnout musí si najít partnera. Většina stran odmítá - zbylé odmítl samotný vítěz voleb - KSČm + SPD. Jeho chování podivné i těžko pochopitelné, nicméně demokratické . Co se Vám na tom nezdá !? ... :-)

4 0
možnosti
VD

Ano, jestli jste si všiml níže v diskusi, tak jsem konstatoval, že bohužel stávající pravidla něco takového umožňují. Ta pravidla nejsou dobrá, jenže změnit je asi je neskutečný problém!? :-(

Možná, že to z mých řádků výslovně zřejmé není, ale pokuste se to domyslet.

Jelikož stávající neustálé gradování atmosféry kolem A. Babiše jemu nahání větší a větší podporu, a to je fakt, může se také stát, že se tak postupně dostane zcela mimo kritické vnímání-kontrolu veřejnosti a bude mu procházet i to, co by jinak nemělo šanci, takže to nakonec může být hodně rizikový efekt.

A při jeho současné popularitě a úspěšnosti se na něj evidentně už lepí různé pochybné existence (přeskakují od jiných, které už vysály .... ), které i samotný Babiš nemusí uhlídat a může se vše zvrhnout v něco hodně nechtěného.

Takto by si Babiš 4 roky "kraloval", opozice by nebyla tak plně mimo, a mohlo by principiálně stále fungovat: "No vidíš, taková jsi dělal ramena a co jsi předvedl ....!? A jak by potom dopadly nové volby, by se vidělo.

Jenže dosavadní struktury evidentně mají o co přijít (což je zhouba našeho systému!!!), takže se vehementně brání, a probíhá, co probíhá.

Nejsem nějaký nekriticky oddaný fanoušek A. Babiše, ale jelikož to co dělá, má ve srovnání s ostatními přece jen hlavu a patu, tak má mou podporu (nikdo jiný tady k světu zatím není). Jinak se dá také říct, že ani tak nepodporuji Babiše, jak "mně lezou krkem" ti stávají, jejich zoufalá nemorálnost, neschopnost a co takto dělají, takže spíš komentuji toto.

:-)

2 1
možnosti
JL

Pane Bucku. vse je demokraticke podle nasi ustavy. V tomto s vami souhlasim. Jenze...!

Toto 'handrkovani' ukazuje kvalitu nasi demokracie. Ukazuje zastaralost naseho systemu, ktery se datuje od roku 1863, kdy skoncila Bachuv absolutismus v Rakousich a byla vytvorena konstitucni monarchie.

Jiz jsem psal nekolikrat. Vitez voleb by mel moznost sestavit vladu sam pri silne kontrole Snemovny a Senatu. (Snemovna by byla obsazena poslanci zvoleni stejne jako senatori a to jen na dva roky) Nejdulezitejsi zmena v tomto novem systemu musi byt financni. Penize MUSI rozdelovat Snemovna s priklepnutim Senatu a vlada se do tohoto rozpoctu MUSI vlezt. Potom se o nasi demokracii nemusime bat!!!

2 0
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1548x
Kategorie 50+. VŠ vzdělání technického směru. Profesně se zabývá informačními systémy a systémy řízení. Zajímá se o dění ve společnosti, protože mu není lhostejné, co bude s našimi dětmi. Je stranicky nezávislý a není nijak vůči nikomu předpojatý. Politicky fandí tomu, co má hlavu a patu a někam pozitivně směřuje.

Seznam rubrik