Diskuse

ČSSD dojíždí na to stejné, na co dojeli soudruzi minulého režimu

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Nevim cemu se diskutujici divi (i autor clanku). Nas volebni rad nas vede presne kde strany chteji. Zde je ukazka co se delo pred 90 lety. Stejna situace, stejny stat a stejny volebni system. Cesi se jeste nic nenaucili.

„Ponižujenás nedůstojnost parlamentu, který i státní nezbytnosti vyřizuje stranickýmhandlem, ponižuje nás parlamentní systém, v němž bez hrubé a honorovanémajority by potřeby státu nebyly uhájeny. Ponižuje a skličuje nás přízemnostpolitického jednání, co jde vysoko nad domácí zájmy stran, je politickýmexponentům tak lhostejno, jako chalupníkovi aviatika. Ponižuje nássamozřejmost, se kterou političtí machři přijímají fakt, že stát je odevzdánstranám k exploataci. Ponižuje nás osobní úroveň mnohých, z nich strany učinilyvladaře nad věcmi národa. Ponižuje nás forma i duch politiky, jež vládne pomocínečistých kompromisů mezi bezohlednými zájmy.... Jsme-li nespokojeni, volá se nanás: Pracujte ve stranách! Ne, je-li nám čeho třeba, tedy je to pracovat protistranám, proti vládě stran, proti hlasovací mašinérii, proti inkompetenci,proti politice za zavřenými dveřmi, proti všemohoucnosti výkonných výborů,proti našemu ponížení, proti úpadku demokracie.“

KarelČapek: Politikum, Lidové noviny 21. 9.1925

Co na to rikate, diskutujici?

0 0
možnosti
VD

"Že všechno tady už jednou bylo".

Masaryk a první republika jsou dnes většinově nekriticky a účelově glorifikovaní (každý režim potřebuje své svaté na obhajobu a podporu své ideologie a své opodstatněnosti).

Ve prospěch dneška by ale bylo více než dobré obojí uvádět ve světle takovém, jaké to všechno skutečně bylo. "Kdo nezná svou historii, že odsouzený k tomu, aby si ji prožil znovu". Je skutečně nutné, abychom se museli stále jen vracet ....?

:-)

0 0
možnosti
Foto

Co se týče struktury volebního elektorátu, tak sociologické výzkumy vypovídají o něčem jiném.

1 1
možnosti
DH

D36a68v57i19d 14H36o90l88e40c

12. 2. 2017 15:12

Sobotka řve,že Babiš okradl stát ale sám má máslo na hlavě.On připravil stát o víc peněz.Je podepsán pod prodejem Mostecké uhelné a pod prodejem OKD i s hornickými byty.Vše za cenu která by odpovídala ceně bytů a ne všemu dohromady. Jistě to nebylo jen za Bakalovy modré oči.

3 1
možnosti
PK

Strany socdem jsou v krizi v celé Evropě, s nadsázkou je to pro Sobotku polehčující okolnost. Francie, Španělsko ale i Německo. Británie je zvláštní v tom, že Blair nastolil jiný kurs, více středový, a po jeho odchodu spíše z politických důvodů a la Irák se to tam úplně otočilo.

1 0
možnosti
Foto

A36l93e74š 59P66r49a39g69e62r

12. 2. 2017 14:59

Přesně do černého R^

2 0
možnosti

Sociální demokrati jsou pro mne nevolitelní stejně jako občanští demokraté.

Langer (ODS) měl podřízenu justici a policii. Chovanec (ČSSD) si znovu podřídil do nedávna svobodnou policii. Strany Opoziční smlouvy nám lžou, pokud tvrdí "padni komu padni"!

Sociální demokrati rozhazují naše peníze a Babiš je nestačí chránit.

Sociální demokrati se rozpadnou ve dvě strany a nezmůžou nic.

:-)

1 0
možnosti
Foto

Mate pravdu, jenom s tím rozdílem, že pan Babiš nerozhazuje jako oni, nýbrž velmi agresivně získává moc nad nimi i nad námi.

3 1
možnosti
JS

To nemá chybu. Ovšem tandem Špidla Sobotka nemá na to, aby pochopil, která bije. Poslední, vážení pánové nebo snad přátelé, bratři nebo soudruzi, skutečně poslední.

3 0
možnosti