Diskuse

Nalejme si čistého vína

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Slušná analýza. Děkuji.

0 0
možnosti
Foto

Myslím, že nám tu stále ještě chybí jedna generace politiků, na Západě zcela běžná, která u nás ještě nestačila vyrůst. generace úspěšných podnikatelů, kteří již s vlastním podnikáním skončili a své firmy buď prodali, nebo předali svým nástupcům. Ale to bude ještě pár let trvat.

1 0
možnosti

Přání, otcem myšlenky.:-)

0 0
možnosti
Foto

K35a40r20e94l 64C58a55c33h

23. 11. 2016 16:34

Dokud budou politické strany závislé na sponzoringu od movitých sponzorů (což není nic jiného než úplatek), tak se situace nezmění. Politické strany by měly být finančně závislé jen a pouze na počtu svých sympatizantů prostřednictvím povinné společenské daně, která by byla připsána jedním každým plátcem daně politické straně či církvi, úplně stejným způsobem, jako je dnes zdravotním pojišťovnám připisováno povinné zdravotní pojištění (i církvím proto, že jsou to vlastně též politické subjekty, jen s náboženskou ideologií). S těmito prostředky by musely tyto organizace vyjít. Podle výše získaných prostředků by bylo hned jasné, který subjekt má jakou podporu a po kom je a po kom není společenská poptávka. Kdo by takto získal málo, nemohl by si dovolit platit profesionální aparát, nebo by to musel dokonce zabalit. Volby by se pak jen omezily na osobnosti, které budou strany zastupovat, protože vítězné strany by byly průběžně známy. Nedělám si iluze, že by někdy k takovému modelu mohlo dojít, protože korupční možnosti ve stávajícím systému jsou natolik lákavé, že je většina politiků nebude chtít opustit. Budou argumentovat tím, že by pak nemohli realizovat nutné nepopulární ozdravné kroky, protože by se to odrazilo na snížení příjmů příslušných stran.

0 0
možnosti

J13a12n 75H85r85u98z88a

23. 11. 2016 16:22

Nalejme si čistého vína. Komu asi patří ten server kam autore píšete svá moudra?;-D

1 0
možnosti

Ano, to se ví. A klidně si hlídejte, jak kdo tady píše.

Ale komu patří ta ostatní média a pro koho pracují, pro koho píšou, to je už jen ta zákulisní hra (Právo v barvách ČSSD???, Reflex .... ??? .....).

Určitě sám nevěříte, že "nejsou ničí".

:-)

0 0
možnosti