Zákon Lex Babiš je zoufalým bojem o zachování korupce v našem politickém systému

Tady evidentně vůbec nejde o nějaké čerpání státních dotací babišovými firmami nebo o jeho média. Také vůbec nejde o osobu samotného Babiše. Pokud by bylo možné Babiše koupit, aby vyklidil pole, tak by se určitě už dávno stalo.

Tady jde o to, co Babiš dnes na politické scéně představuje.

Jeho osoba je dnes zmapovaná „do mrtě“, jeho minulost, stejně jako jeho majetek a podnikatelské aktivity. Určitě lépe, než u kohokoliv jiného. Je zakladatelem politického hnutí, které sám podporuje, zabezpečuje, financuje a všichni to vědí. Je politikem, kterého lidé vynesli do jednoho z nejvyšších křesel veřejné správy a jen stěží by bylo možné říct, že by tam nebyl úspěšný, volební preference jeho hnutí stále rostou.

Vedle něj jsou tady tzv. standardní politici, Sobotkové, Kalouskové, Fialové, …. a jejich strany, které jsou kromě nedostatečných oficiálních a transparentních finančních prostředků z nezbytnosti evidentně financované z prostředků zákulisních subjektů, které jsou pro širokou veřejnost naprosto neznámé. A tak tyto naše standardní strany a jejich představitelé se už z podstaty „závislosti své pozice“ logicky stávají objekty intenzivního lobbismu a „bílými koňmi“ svých dobrodinců. Že jsou to příznaky korupce v těch nejvyšších patrech veřejné správy je neodiskutovatelné.

Podobně to je s médii. Babiš vlastní MF Dnes, Lidové noviny, Rádio Impuls, …, a všichni v tomto státě to vědí. ČSSD, ODS, TOP 09, …., nevlastní nic, ale kde kdo ví, „pro koho které noviny píšou“. O nějaké „nestrannosti veřejnoprávní ČT“ toho bylo napsáno mraky, ostatně nakonec nikoho není potřeba přesvědčovat, stačí jen zapnout a poslouchat.

Takže to, co dnes Babiš představuje a co svou existencí na politické scéně způsobil, je pro její dosavadní nastavení, pro tzv. standardní politické strany a především pro "na ně napojené" veřejnosti neznámé zákulisní subjekty, naprosto nepřijatelné. Vážně to ohrožuje dosavadní status quo. Proto je nezbytné „tuto zjevnou anomálii“ zlikvidovat a vrátit věci do původního stavu, který si tady už čtvrtstoletí pěstujeme. A k tomu se využívá vše, co se jen hodí, účel světí prostředky, machiavelismus na plné pecky“, nízké pudy, závist, pomluvy, účelová úprava legislativy, …. .

A ještě k těm médiím. Co to je za demokratický politický systém, ve kterém politické subjekty také nemají své vlastní oficiální transparentní sdělovací prostředky, jako hlásnou troubu jejich politiky, aby všichni mohli vědět, kdo je kdo a kdo je pro co? Jestli tu někdo stále ještě chce tvrdit něco o našich stávajících médiích, že jsou nezávislou hlásnou troubou, dalším pilířem a nebo hlídacím psem naší demokracie, tak je evidentní, že „soudruzi zase udělali někde nějakou chybu" a demokracie dostává na frak.

Autor: Vlastimil Dorotík | pondělí 19.12.2016 20:47 | karma článku: 41,36 | přečteno: 3175x
  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1548x
Kategorie 50+. VŠ vzdělání technického směru. Profesně se zabývá informačními systémy a systémy řízení. Zajímá se o dění ve společnosti, protože mu není lhostejné, co bude s našimi dětmi. Je stranicky nezávislý a není nijak vůči nikomu předpojatý. Politicky fandí tomu, co má hlavu a patu a někam pozitivně směřuje.

Seznam rubrik