Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Snad zajimavy postreh z vyvoje minulosti., pane Dorotiku. Druha svetova valka skoncila presne 2 zari 1945, podepsanim kapitulace Japonska na krizniku USS Missouri.

Pohled na dnesni Japonsko, je v kontrasu s dnesni stavem statu, ktere byly pod botou SSSR. Ten "Protektorat Spojenych statu" se plne vyplatil.

6 0
možnosti
MK

Když vyhlásíte neutralitu, nemáte žádnou záruku, že bude uznána. A nejde tady jen o slovní uznání, ale o faktické uznání v případě, kdy jde do tuhého.

V nedávné historii je celá řada případů porušení neutrality ze strany agresora. V první světové válce Německo napadlo bez varování neutrální Belgii. V té druhé pak i Holandsko, Norsko, Dánsko. Rusko napadlo neutrální Finsko.

Takže neutralitu vidím jako nevýhodu, protože vám v krizi nikdo nepřijde na pomoc. Bůh nás chraň před neutralitou.

8 0
možnosti
FD

Ukrajina už smlouvu o hranicích s Ruskem má.A prd je jim to platné.

5 0
možnosti
PB

P16e34t39r 16B58u50r11i83a34n

23. 2. 2022 17:29

Sáhodlouhý blábol plný omáčky a rudé dialektiky, kterým se snažíte okecat právě rozpoutanou agresivní válku Ruska. A nazývat ji, že "Rusko se jen brání", to se v té změti neschová i kdybyste se 100x snažil.

Ony plačky Ruska, že NATO se příliš rozpíná k jeho hranicím nejsou o tom, že by ho NATO chtělo napadnout, ale o tom, že tím ubývá států v okolí, které by mohlo napadnout samo Rusko. A na to Ukrajina dojela. Nebýt pobaltské republiky v NATO, dnes byste už obhajoval i jejich napadení Ruskem stejnou lží, jako v tomto výpotku. To je prostý fakt.

Odtud pramení i vaše lokajské prosazování jakéhosi pásma nikoho ve střední Evropě. Jak dlouho by bylo nikoho, to si umíme ve stínu agresivity a prolhanosti Kremlu dobře představit.

Koneckonců, na sprosté napadání neutrálních států jsou Rusové už z minulosti specialisté.

8 1
možnosti
JL

Vazeny pane Vlastimile Dorotíku. Musim se priznat, ze jsem po precteni vaseho clanku se musel zchladit v myslenkach a rozebrat vse, co jste napsal. Okamzite vam nohu zdelit, takovy "blabol" na podporu neutrality jsem nikde necetl. I ta vase historie je nedostatecna na podporu vaseho vykladu. Uz ten vyraz.."protektorat USA" je snad horsi. nez vylevy komunistu v Rudem Pravu v padesatych letech.

Snad par podlozenych skutecnosti z historie.

1. Spojene staty byli mezi valkami neutralni zemi. To skoncilo 7 prosince 1941. Snad vite, co nasledovalo.

2. Teheranska konference (29.11.1943-1. 12.1943) byla dana zakladni umluva o pomoci SSSR v boji proti Hitlerovy. Take byla dana zakladni pravidla pri uskutecneni druhe fronty.

3, Postupinska dohoda (17.7.1945-1.8.1945) rozdelila Nemecko a Rakousko na ctyri casti, zmenila hranice Evropy a hlavne, odsunula nemecke obyvatelstvo z Polska a CSR do Nemecka.

4. "Zelezna opona" byla oznacena projevem Wistona Churcilla v meste Fultonu, stat Missouri, USA dne 5.3.1946

5. Rakousko ziskalo neutralitu 26.10.1955. podepsanim ctyrmi velmocemi.

To jsou casti historie, ktere vas mohou navest na spravnou uvahu. Mashalluv plan pomohl te zapadni casti Evropy se probrat z agonie WWII. Nam pomohla jen UNNRA, kdy produkty USA nepouzite v dobe valky, byly rozdeleny OSN na pomoc tem potrebnym. Ja si to pamatuji. Bylo susene mleko, susene vajicka masove konzervy, balicky presnidavek s cokoladou a zvykackou a pod. Jen do roku 1948. Pak spadla klec.

Svycarska neutralita je postavena na penezich, vlozenych do uschovny svycarskych bank a za tuto sluzbu musi stradatel platit. Ani Hitler a Mussolini si nedovolili stat napadnout. Ty pujcky je drzeli u moci.

Pokracovani dale.

7 0
možnosti
JL

Pokracovani.

Clanek prinasi mnoho lzi, ktere je treba okamzite vyvratit pravdivymi dukazy. Papir snese vse. Snad na zaver, pripominka na vyraz pana Jana Masaryka po priletu z Moskvy 1947. "Odletal jsem jako svobodny clovek, ale vracim se jako "pohunek" Stalina" To ho asi stal zivot. Tak se jednalo na te vychodni strane.

Neutralita nas pre novym Stalinem nezachrani. Umluvy na papire jsou k nicemu. Jen sila NATO je zarukou. Dnes MUSIME zaznamenat ty cleny te "pate kolony" Aby nas nemohli prekvapit pozdeji. Ze ano, pane Dorotiku.

Prosim o opravu pomoci: Ne UNNRA ale UNRRA (The United Nations Relief and Rehabilitation Administration)

7 0
možnosti
Foto

No uvařil jste dort, jako pejsek s kočičkou. Ale dobrého je tam pomálu.;-(

5 0
možnosti
MV

S vama by se měli sejít žijící členové M.P. Celej život realizovali absurdni situacek pobavení lidí a moc se jim dařilo a daří. Ale kdyby věděli o Vás...

4 0
možnosti
Foto

Mně tohle už nepřipadá jako legrace. Tihle lidé mi už připadají opravdu jako zrádci.

6 0
možnosti
Foto

Ano, Švýcarsko - to by bylo něco. Jen byste měl za své úspory (v rublech) založit několik světoznámých a spolehlivých bankovních ústavů. A pak bychom měli úspory všech oligarchů pod palcem.

Jenže - žel - "díky" lidem Vašeho politického zaměření jsme tu měli 40 let budování komunismu, takže zatím ještě máme kulové.

Musíš se víc snažit, souhui! Rv

11 0
možnosti
JB

J51i68r63i 92B55o10r

23. 2. 2022 14:48

Na to snad musí být škola, VUML nestačí.Rv

11 0
možnosti
JF

Na to byl pane Bore celý propracovaný systém - škola, SČSP, PS VB, Pomocník Pohraniční Stráže, VUML, KSČ, a vrchol všeho VŠP ÚV KSČ (Vokovická Sorbona) - "Kdo přišel na VŠP, tak dostudovat musel, tam neexistovalo, aby někoho vyhodili." A její tituly RSDr. dodnes platí, i když se její absolventi už s obvyklou proletářskou skromností podepisují jen s Dr , tak se tak nedivte, to byl pro leckoho prostě doživotní zářez ... nebo nářez?! Nadosmrti už jim platí Gottwaldova poučka "Straně věřte, soudruzi!" ;-)

https://www.idnes.cz/praha/zpravy/humorem-proti-totalite-nazvy-vokovicka-sorbonna.A191119_144943_praha-zpravy_rsr

3 0
možnosti
JF

..." A na Ukrajině je krásně vidět, že Rusko na Ukrajinu vyhnaly a dotlačily USA za povinné podpory svých servilních kolonií. ... "

Zdroj: https://dorotik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=783849

Vyprovokoval a napadl mne, a pak na ten nůž upadl jěště 8x! :-(

10 0
možnosti
Foto

Jako Ukrajina, co? Není v NATO a Rus jí mele. Pobaltí je v NATO a má klid.

Tohle jsou proruské kecy. A pro mě jste kolaborant.

7 0
možnosti
JF

V knize Přetřelka Jana Procházky je pane Flaško okupační pasáž se starým Matulíčkem: "Kdo Němce neprovokuje, nemusí se bát. Ke mně přišel jeden do obchodu, měl plný ramena zlata, vytáhl cigarety, nabídl mně cigaretu, vzal jsem si, zapálil mně, ptal se na kousek hedvábí pro paničku do rajchu, náhodou jsem měl zbytek, když šel pryč, podal mně ruku. ... Spousta lidí si myslí, že trucem se dá vyhrát válka."

A pak je v ní ještě jedna, už poválečná, pasáž ...

"TY DOROTO! řval na ni Falta, že to slyšelo celé městečko. BLBÁ DOROTO! křičel. Bylo to její křestní jméno. PĚT STOVÁKŮ ZA PÁR CUCKŮ NA VOKNA ...!?

Obávám se, že ale uvádím naprosto nemístné románové sociace ... :-(

1 0
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1548x
Kategorie 50+. VŠ vzdělání technického směru. Profesně se zabývá informačními systémy a systémy řízení. Zajímá se o dění ve společnosti, protože mu není lhostejné, co bude s našimi dětmi. Je stranicky nezávislý a není nijak vůči nikomu předpojatý. Politicky fandí tomu, co má hlavu a patu a někam pozitivně směřuje.

Seznam rubrik