Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

To je bizár. :-)))

0 0
možnosti

NATO čekalo ruské tanky u Kyjeva - a oni bez výstřelu přijeli na Doněck a Luhansk obyčejnými náklaďáky.

;-D

0 0
možnosti
Foto

Jak pokřivené je Vaše myšlení si ani nedokážu představit. Nejenže obhajujete válečného agresora, který napadl menší a slabší stát a sebral mu kus území, ale ještě z toho obviňujete někoho jiného.

Prosím Vás, zkuste se nad tím ještě jednou pořádně zamyslet a představte si místo Ukrajiny nás Česko v téže situaci. A buďte k sobě upřímný, opravdu byste znovu napsal podobný text?

5 1
možnosti
Foto

To víte, že by napsal. On už jiný nebude.

1 0
možnosti
Foto

Éto naše dělo. Ani jste to zbytečně z té ruštiny překládat nemusel.

2 0
možnosti
Foto

Jistě. Každý si umíme představit co by se stalo.

USA by se připravilo, protestovali by, uvalili sankce, uzavřely se pred Kubánci a nějaké by vyhostili.

Rozhodně by ale na Kubu neposlali své vojáky.

Pokud to dáváte jako primer k Ukrajině tak je to zcestné.

Na Ukrajinu nikdo své vojáky neposlal a Ukrajina nijak Rusko neohrožuje.

Je to Rusko, které zatáhlo většinu svých vojáků na hranici s Ukrajinou.

Jediným viníkem situace je Rusko nikdo jiný.

Jedinou chybou západu je, že po anexi Krymu Ruskem uvalili jen kosmetické sankce.

Mělo se zakročit razantněji a zcela odstřihnout Rusko od obchodu se státy EU a. NATO

4 0
možnosti

Už v prvních větách máte chaoz.

V zátoce sviní bojovali Vietnamci ?

Byla to neúspěšná operace US žoldnéřů a kubánských exulantů, kteří v dubnu 1961 pod vedením CIA napadli jižní Kubu.

Tuto akci financovala a podporovala americká administrativa a jejím cílem bylo svržení Fidela Castra. Operace proběhla necelé tři měsíce poté, co se John Fitzgerald Kennedy stal 35. americkým prezidentem. Kvůli podcenění příprav však skončila naprostou porážkou.

Asi CIA opět nedodala správné informace.

;-D;-D;-D

0 1
možnosti

P71e45t66r 86B72u15r60i78a31n

21. 2. 2022 23:07

Je hezké, kam se blogy iDnes dopracovaly.

Prakticky se z nich stala hlásná trouba Sputniku.

Velká gratulace adminům.

P.S. takovou snůšku infantilností a hloupých lží jsem už dlouho nečetl. Pane autore, když US vojáci vstoupili do Evropy, Rusové se ještě plácali u Kurska. A vemte si na to mapu. Čest.

3 1
možnosti

Typická snůška komunistických lží.

7 1
možnosti

"Na takove otazky si odpovi kazdy sam", pise s. Dorotik. Tu nejdulezitejsi otazku se jaksi zapomel zeptat. Co na to Kuba, byla by ochotna umistit na svem uzemi... Zapomina s. Dorotik, ze kdyz prevzal v Rusku moc Gorby, Kubu od sovetskych dolarovych injekci utal a Rusko prestalo nakupovat kubanske zbozi, cukrovou trtinu, rum doutniky atd. Kuba v devadesatkach doslova zivorila, existovala jen z prijmu zapadoevropskych turistu, vydatne pomoci Venezuely a exportu do zapadni Evropy, To se do soucasnosti pramalo zmenilo, Kuba uz nema byt Rusku za co vdecna. Zeptejte se jich s. Dorotiku jestli by chteli na svem uzemi ruske atomky a rakety, nebo radeji exportovali svoje zbozi do USAa Kanady.

5 0
možnosti

Jsi neuvěřitelně křivá osoba. Styď se.

6 2
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
8 2
možnosti

Vždyt jsem na to upozorňoval už dávno - že CIA se opět mýlí a Rusko nechce útočit na Ukrajinu, ale pouze ochránit Doněck a Luhansk, když Ukrajina nechce plnit Minské dohody.

:-/

0 0
možnosti

"A kdyby Stalin jej nezastavil u Moskvy, Stalingradu, Leningradu a nehnal jej "svinským krokem" zpátky až do Berlína, tak ani žádná druhá fronta spojenců by se zjevně nekonala a Hitler by tak dál pokračoval ve své zkáze světa a genocidě lidstva.!

Nu, tak ono je to složitější. Jednak Stalin rozhodně nikoho nezastavil, nezlobte se, ale Stalin byl stejný vojenský amatér jak Hitler, rozdíl je pouze v tom, že Stalin byl ještě jakžtakž si vědom toho, že není geniální vojevůdce a přece jen svým generálům byl ochoten naslouchat. Výtka první. Výtka druhá. Nemám rád, když se přeceňuje americká (a potažmo samozřejmě i britská) pomoc SSSR. Ale stejně tak nemám rád, když se naprosto opomíjí. Ano, můžeme debatovat hodiny o tom, jak by situace vypadala bez dodávek, ale stále se budeme pohybovat v oblasti "kdyby".

"Nakonec USA druhou frontu přece jen otevřely (byť za 2 roky), ale to už evidentně jen a jen proto, že s koncem roku 1944 a s rokem 1945 přišel čas zabojovat o podíl na válečné kořisti a o podíl na novém mocenském přerozdělení světa."

No, tak ono je to složité. Vezme si to takto. USA vstupují do války (oficiálně) koncem roku 1941. Pokud si uvědomíme, že až do té doby se USA striktně drželi politiky izolacionalismu (myšleno vojenského, nikoliv obchodního), tak nám dojde, v jakém stavu byla americká armáda.

Nesmíte také pominout to, že USA bojovaly na dvou frontách, přičemž už z meritu věci pro ně byl Pacifik poněkud důležitější (a také osobnější). Můžete si rovnou škrtnout rok 1942 jako rok, kdy by byla uskutečnitelná invaze do Evropy.

Také si musíte uvědomit, že i když se bitva u Midway označuje za zvrat v tichomořské válce, tak to není zase tak zcela přesné. Jistě, my dnes víme, jak to pokračovalo, ale tehdy? Dobrá, Japonské císařství přišlo o čtyři letadlové lodě....ale to je všechno. To nebyla nějaká finální bitva, která by z hlediska té doby znamenala okamžitou prohru.

2 0
možnosti

Navíc druhou frontu opravdu neotvírali jen Američané, ale i Britové. Navíc pokud myslíte vylodění v Normandii, tak to jde spíše o třetí frontu, neboť v roce 1943 proběhlo vylodění na Sicílii (a posléze Itálii), což by se mělo označovat jako druhá fronta. To, že to nebylo ideální místo a že USA prosazovaly od počátku útok přes kanál je třetí věc a že si byl Churchill vědom toho, že na vylodění přes kanál nejsou vojska ještě zdaleka připraveny je věc čtvrtá.

0 0
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1548x
Kategorie 50+. VŠ vzdělání technického směru. Profesně se zabývá informačními systémy a systémy řízení. Zajímá se o dění ve společnosti, protože mu není lhostejné, co bude s našimi dětmi. Je stranicky nezávislý a není nijak vůči nikomu předpojatý. Politicky fandí tomu, co má hlavu a patu a někam pozitivně směřuje.

Seznam rubrik