Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ale ještě je třeba pěstovat včely! Pěstuj včely, posílíš mír.

1 0
možnosti
Foto

Máte ovšem pravdu, aby na ose zla ubyl jeden článek. Ale proč zrovna my? Já tu vidím jeden článek velký a širý, který toho napáchal už tolik, že je to těžké vyjmenovat. A ten si nebude lámat hlavu s tím, je-li ta či ona pidizemička neutrální.

Já tu Vaši představu neutrality vidím (z ohledem na Vaše jiné články). V referendu si odhlasujeme neutralitu a až sem "NĚKDO" vletí, už nám nekdo nepůjde na pomoc. A Váš sen spočinou na medvědí hrudi Voloďky Putina se konečně naplní.

Moc průhledné, souhu. Rv

1 0
možnosti
Foto

Teoreticky hezká myšlenka být neutrální.

Ale absolutně zcestná.

Neutralita nás nijak neochrání když se někdo silnější rozhodne nás napadnout.

Neutralita může fungovat pokud se jedná o naprostou výjimku a jen po dobu dokud je to pro ty silnější z nějakého důvodu výhodné ji respektovat.

Jediny způsob pro zemí jako jsme my je se dohodnout s někým silnějším na ochraně. A reálně NATO je pro nás jedinou volbou jak zůstat svobodní.

3 1
možnosti
PK

Dnes s panem Polickým souhlasím. Pro takové Maďarsko, Slovensko, by měla být také výhodná a neslyšel jsem o tom.

0 0
možnosti
MB

Dobrá tužba. Tak to ovšem přece nefunguje. Jsou pojmy, často frekventované. Přitom nemají obsahový význam. Zadarmo, nezávislý, nebo neutrální. Směřuji k tomu. Každý má nějaký názor, všechno něco stojí. Neutrální státy si stejně armádu drží. Je potřebná. Teď je otázka k čemu. Něco předvádí V. Putin. Něco jiného je její využití. V době Covida, nebo při živelných pohromách. Na to navazuje otázka. Mít armádu silnou, početnou jak? Myslím si, lépe je být ve svazku. Vyjde to levněji. Vůbec nejlepší by bylo. Členství Ruska v NATO. Vše by nabralo zcela jiný charakter. Veřejná a mezinárodní kontrola. Rozpočtů, záměrů. To by byl Kremlu konec. Ztratili by ideo - virtuálního nepřítele! Už by nemohli přepadat :-)Tak či onak. Je přece na vůli kterékoliv země. Zda bude členem spolku toho, či onoho. Rusko s Ukrajinou vede již válku dlouho. Pravda, formy a způsoby se přizpůsobily době. Ruské hranice? S kým chtějí, kdykoliv ...

1 0
možnosti
JL

Vazeny pane Bucku. Stejny sen jako pana Dorotika neutralita CR. Clenstvi Ruska v NATO. Kdyz to vezmu slovne, bylo by to uzasne. Jenze...!!

Ani my nedokazeme uspokojit umluvu clena teto organizace. Jeste jsme ani tech dvou procent platby nedokazaly. To je stale zaklad poctivosti vuci tem, co plati. Vykrikovani "neurvalost" vuci Trumpovi, pripominajici nasi povinost, je pravou ukazkou nasi neurvalosti k teto organizaci.

Ted si predstavme Rusko jako clena. Co by nastalo v jeho pripade, kdy zatez na jeho DPH je az 12%.(mozna vice nebo mene, podle uvazeni jeho lzi). jeho natura je byt v pozici velitele, to zde take nehraje. Totiz jedna zasadni podminka vstupu, souhlasit s vedenim americkych dustojniku na vrcholu pyramidy. Take priliv zbrani do teto organizace muze byt kontraversni. A snad to posledni, system vedeni statu a jeho vnitrni usporadani s tranparentni politikou. To je ten nejvetsi orisek.

Takze lepsi byt jen partnerem vuci tomuto vojenskemu kolosu. I to musi byt prijato na obou stranach. Tak muzeme na to zapomenout.

0 0
možnosti
ZD

Perfektní článek Vlastimile a skvělý závěr! Celé čtení jsem se "nadechoval" že napíši přesně to samé jako důvod, proč se co děje. Po přečtení předposledního odstavce není důvod doplňovat nic. Velmi výstižný text a závěr. Děkuji za rozum.

0 0
možnosti
VD

Děkuji, je mně potěšením.

Ale je to na lidech samotných,

jestli chtějí být aktivními hráči o svou demokracie

a nebo jen figurkami ve hře na pseudodemokracii v režii naší oligarchie.

:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1548x
Kategorie 50+. VŠ vzdělání technického směru. Profesně se zabývá informačními systémy a systémy řízení. Zajímá se o dění ve společnosti, protože mu není lhostejné, co bude s našimi dětmi. Je stranicky nezávislý a není nijak vůči nikomu předpojatý. Politicky fandí tomu, co má hlavu a patu a někam pozitivně směřuje.

Seznam rubrik