Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ale prdlajs. Naše země má elektrické energie zatím přebytek. Ta katastrofa se dá pojmenovat jako neschopnost státu něco řídit. To předvádí různými omezeními a regulacemi v oboru výroby energií.

2 0
možnosti
ZZ

Ale prdlajs - může za to směrnice EP o společných pravidlech pro vnitřní trh s elektřinou a o změně směrnice 2012/27/EU.

Ta přímo nařizuje, že elektrárny nemohou energii samy prodávat.

:-/

1 0
možnosti
Foto

Základním atributem opodstatněnosti státu je chránit a bránit své občany. Jak si pane představujete takovou ochranu.

1 1
možnosti
ZZ

Lid se dá opít i rohlíkem, když se mu to správně naservíruje.

;-D

0 0
možnosti
PB

P79e27t81r 68B49u26r58i22a91n

8. 11. 2021 10:40

Slovník jak z 50. let po nástupu bolševiků k moci...

4 1
možnosti
Foto

nechápu na co si všichni stěžují, kde o normální fungování trhu, který to vyřeší !!

1 1
možnosti
Foto

Státní zločinecká mafie, zvaná KSČ, tu před mnoha lety opravdu byla. Rv

1 0
možnosti
Foto

Elektřina je potovora a nedá se syslit a tak se 20 procent nadprodukce vyvezeme. Česká republika, která prozatím spoléhá na uhelné a jaderné elektrárny, může vyvážet elektřinu také v době, kdy se obnovitelným zdrojům zrovna nedaří. Například v zimě, kdy solární elektrárny zažívají útlum, se zvyšuje poptávka po elektřině a Česká republika vyváží za pro ni příznivější ceny. Třeba do Německa, Rakouska. Jsou to miliardy, které plynou do našeho rozpočtu.

0 1
možnosti
AT

Zasloužená karma....

Velmi dobře popsaná situace Českého tržního nehospodářství v kterém se především myslí na Český lid a národ jen jak jej ještě více o jediného Boha peníze obrat a vzít na hůl a páni politici i páni poslanci se smějí s úsměvem od ucha k uchu.

2 2
možnosti
Foto

Bohemia energy je učebnicovou ukázkou , že trh funguje. Bohemia si myslela, že se dají zákony trhu obcházet a vyplatí se spekulovat a dojel na tom a s nimi i ti, co jejím slibům uvěřili. Přitom se v některých mediích objevovalo varování, že je otázkou času, kdy to krachne. Ti co byli u Bohemie se nám hlupákům vysmívali, že stále jsme u ČEZ a platíme drahou energii. Teď nadávají na vládu a na všechny. Je nesporný fakt, že v tom zklamala Babišova vláda a Energický regulační úřad.

0 2
možnosti
VB

30 let po tzv. sametové revoluci jsme dostatečně nebránili prorůstání byznysových zájmů do státní správy, do tvorby zákonů, nebránili jsme tzv. klientelismu, kmotrům kolem stranických sekretariátů, takže se opakovaně setkáváme s důsledky. Majitel BE se zdá záhadný, média uváděla, že jde o miliardáře, tak jsem se ptala, jak takový člověk může "zkrachovat", jaký pravý účel byl v ukončení provozu podniku, proč zákon nevymáhá (?) povinné včasné informování dozorčího úřadu i klientů, že dojde ke změně? Zatím u nás zákony a instituce slouží více těm, kdo je zneužívají, nikoli k ochraně obyvatelstva. Vše se má odvíjet od dobře psaných zákonů, nikoli od SMS premiéra apod.

1 0
možnosti
VD

Stát, státní správa je jednoduše podvázaná, zprivatizovaná oligarchií a ne jen tou naší, ale globální.

O víkendu jste se mohla podívat na starý francouzský film s Delonem - Smrt darebáka, kde hrabě Tomski (Kinski) říká Maréchalovi (Delonovi):

"Dříve než se stačili spojit proletáři všech zemí světa, tak se už dávno před tím spojil všechen nadnárodní kapitál, vše se propojilo, provázalo, všechno je to nepřehledné, nikdo neví, kdo je kdo ....". Pusťte si to, je to kouzelný monolog Tomského.

Takže my jsme po revoluci jako naprostí diletanti zřejmě vůbec nedokázali vnímat, co se vlastně děje a už vůbec jakkoliv čelit sofistikovanému směřování, pokrytectví, manipulacím, korupci, tlaku nadnárodního kapitálu, globální oligarchie.

Ono všechny ty geopolitické události přelomu 80. a 90. let minulého století vůbec nebyly nějakým osvíceným pohnutím mysli, byl to zjevně dobře připravený a také tak řízený projet s jednoznačným cílem - ovládnout a zkolonizovat východ (západ bez kolonií nemůže existovat, potřebuje zdroje na ten svůj blahobyt). ́

My osamocení a malá země ani dnes nemáme šanci se tomu ubránit, pokud se nesemkneme se sousedy a jako střední Evropa nebudeme jednat a postupovat jednotně spolu - proto také V4 je trnem v oku zbytku imperiálního světa a pracuje se na jejím zpochybnění a odstranění.

:-)

2 2
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1548x
Kategorie 50+. VŠ vzdělání technického směru. Profesně se zabývá informačními systémy a systémy řízení. Zajímá se o dění ve společnosti, protože mu není lhostejné, co bude s našimi dětmi. Je stranicky nezávislý a není nijak vůči nikomu předpojatý. Politicky fandí tomu, co má hlavu a patu a někam pozitivně směřuje.

Seznam rubrik