Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

J78a20n 21V94l20k

27. 9. 2021 19:18

Proč se stále zdůrazňuje změna ? Vždyť je to nesmyslné. Co je podstatné je vytvořit důvěru, která musí být všepřítomná : Zaměstnavateli věříme, že nás zaplatí, politikům věříme, že nezneužijí úřadu. Cestovce věříme, že vrátí peníze za zrušený zájezd. Věříme učitelům, doktorům, policii finančním úřadům a tak podobně. V tom je podstata soužití, potlačit ego, využívání druhých . . .

0 0
možnosti
OU
MK

M81i21l86a60n 35K44e20s20l

26. 9. 2021 22:33

Lidé si již v poslední době zvykli,že co je nové to je špatné.Proto žádné velké změny nečekám.

0 0
možnosti
JL

Ale, ale pane Dorotiku. Dlouho jsem nic od vas necetl. Dnesni clanek se nevylucuje z naivniho presvedceni o politickem zlomu. Snad mit jiny system zastoupeni po volbach, veril bych vam. Jinak jen novy gulas po volbe. Metla vseho se jmenuje "KOALICE. I vase strana, bude-li mit vice nez 5% hlasu, muze byt koalicni strana a jeji program, ktery jste voli,l se zmeni. Bude rozmelnen tou koalicni stranou ci stranami. Muze se stat, ze i vase strana ve vlade bude mit v programu neco komunistickeho ci neco jineho, co vy nemuzete spolknout. Ale nebudu zabihat do vaseho myslekoveho centra. Pockame si na vysledek.

Preji vam radosnou volbu s perfeknim vysledkem.

0 0
možnosti
VD

Pane Limo,

Vašeho pojetí demokracie by bylo možné dosáhnout je státním převratem a na to tady nejsou podmínky.

Takže aspoň dílčí změny a postupnými kroky se přiblížit demokracii švýcarského střihu. Pěkný nedělní večer přeji.

:-)

1 0
možnosti

Mohl byste zde dát nějaký odkaz, kterým byste podpořil své tvrzení v článku, že:

"že se v médiích objevily zprávy, že při posledním povolebním koaličním vyjednávání Evropská unie - tedy zahraničí zájmy, nadnárodní kapitál, zatrhla A. Babišovi koalici s SPD (a ČSSD se svou hrůznou minulostí jim přitom nevadila)."

Zdroj: https://dorotik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=776342

0 0
možnosti
PK

Ano , změna je život, ovšem kterým směrem to se uvidí až po volbách, né zrovna inspirující může být situace po volbách ve státech....

0 0
možnosti
JB

J44i80r72i 91B43o60r

26. 9. 2021 17:45

Rozum zůstává stát.

3 0
možnosti
EH

Aby se konala povolební změna k lepšímu, musely by fungovat ty čipy z očkování. Politici by přestali myslet na sebe, ale přemýšleli by státotvorně. Zapomněli by na ego a prohlásili, že Lojza je lepší kandidát na ministra než já. Uznali by, že vláda to sice nedělá ideálně, ale oni stejně lepší řešení nemají. Neprodali by republiku za pár milionů všimného.

Jenže čipy nejsou a lidé jsou lidé. Hlavně v ČR jsme chápáví k potřebě malé domů. :-)

1 0
možnosti
VD

Paní Hasníková, Vy snad chodíte do práce jen pro blaho druhých?

Tak proč by u politiků to mělo být jinak?

To, že hrabou pro sebe je zřejmé. Jenže všeho by mělo být s mírou a musí přitom dbát na to, aby i jejich voliči se měli lépe.

Potom voliči politikům ledacos odpustí nebo přehlídnou.

A. Babiš mě s tím covidovým apartheidem neskutečně naštval, ale jinak asi tenhle princip pochopit ze všech dosud nejlépe.

Proto také zjevně nadcházející volby vyhraje.

Proti tomu ODS evidentně "vytunelovala a rozkradla" co mohla, střední třídu ve společnosti přitom zcela zdecimovala, a teď nemá voliče, kdo by je vůbec volil.

:-)

0 1
možnosti
Foto

Také mi to tak připadá... Ale koho volt, zatím nevím. Díky za zajímavý blog. R^

2 0
možnosti
JK

30 let po revoluci už je to šílená fráze, že každé volby jsou zlomové a že to jsou nejdůležitější volby. Politici si jen chtějí nahrabat body. Lidi už to unavuje.

5 0
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1548x
Kategorie 50+. VŠ vzdělání technického směru. Profesně se zabývá informačními systémy a systémy řízení. Zajímá se o dění ve společnosti, protože mu není lhostejné, co bude s našimi dětmi. Je stranicky nezávislý a není nijak vůči nikomu předpojatý. Politicky fandí tomu, co má hlavu a patu a někam pozitivně směřuje.

Seznam rubrik