Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já to vidím trochu jinak. (Odmyslím, že nejdříve stát nabídl kurzarbeit a teprve pak se začalo tlačit na rychlou realizaci - ono jde o cash.)

Stát na akci (ve srovnání s lidmi na dlažbě) neprodělá. A přitom vláda bude "zachráncem".

Počítejme: Pokryjeme 80 % hrubé mzdy.

Z toho se nám vrátí 29,2 % na sociálním a důchodovém pojištění. Něco přes 10 % bude dělat daň z příjmu (při zohlednění odpočtů). Tedy cca 40 %. Z p ě t : 40 %

Ušetříme na podpoře v nezaměstnanosti. Za pět měsíců v průměru 55 % z čistého platu, tj. cca 35 % platu hrubého. ........Ú s p o r a : 35 %

DPH z rozdílu mezi platem a podporou - 15 % ze 45 % V y š š í D P H: 6,7 %

Celkem přínos pro stát minimálně 82 %!!!

A to jsou ještě podnikatelé nuceni ze svého do oběhu vydat 53 % hrubého platu! (Ve srovnání s propuštěním.)

Ne, stát na kerzarbeitu neprodělá, nebojte. (Výjimkou jsou ovšem případy, kdy by podnik nepropouštěl tak jako tak.)

1 1
možnosti

tyto velké nadnárodní firmy generovaly miliardové zisky, které vyvážely do zahraničí svým matkám a do daňových rájů.

Zdroj: https://dorotik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=749101

Můžete mi říct, co by firma měla z toho, že svůj zisk "vyveze" do daňového ráje? Když to tvrdíte s takovou samozřejmostí? A kam by měly zisky z podnikání jít jinam, když ne "do zahraničí svým matkám "?

0 0
možnosti

V podstatě proti tomu vůbec nic nemám (až na ty daňové ráje, tam nevím).

Ale mám tak nějak dost proti tomu, aby těmto firmám dnes daňoví poplatníci samovali jejich propad odbytu a náklady krize, ve které se ocitli (máme tady volný svobodný trh, ne?).

Aby stejně tak, aby se z takových a podobných důvodů tady jakkoliv obchodovalo se strachem, manipulovalo s lidmi a cokoliv k tomu účelově zneužívalo.

:-)

1 0
možnosti

J91a15n 98R35á46ž

6. 4. 2020 14:00

Všechny výdaje státu budou muset zaplatit občané a firmy ze svých daní. A podle mne je na pořadu dne diskuze o konci jednotné daně z příjmu. Každý se bude muset uskrovnit a tak je logické, že solidárně přispět musí percentuálně víc lidé s vyššími příjmy. Nemluví ze mne závist, sám mám hodně nadprůměrné příjmy, ale vede mne logická úvaha, že díru v rozpočtu budeme muset tak jako tak zaplatit a čím víc jí zmenšíme dnes, tím menší dluh zanecháme naším vnukům. I když na ně toho zůstane na splácení ještě dost. Samozřejmě vláda musí nepopulární opatření kterým je změna struktury daní, vyvážit změnou struktury sociálních dávek, zejména smerovaných k sociálně nepřízpusobivým a dlouhodobě bez vážných zdravotních důvodů nezaměstnaných. Pohodlný život bez vlastní odpovědnosti musí pro ně skončit!

0 0
možnosti

My zatím žádnou díru v rozpočtu nesplácíme, my ji zatím tady usilovně děláme, možná v něčí prospěch.

Zdravotní opatření (nošení roušek a změna v chování a vzájemném ohleduplném kontaktu lidí ......) může běžet bez problému, proti tomu nic.

Ale není nutné zavírat a decimovat ekonomiku jen pro pocit důležitosti našich socialistů a možná také "malé domů" pro někoho z nich.

Ekonomika může běžet a nemusí přitom představovat žádné ohrožení společnosti a zadlužování dalších generací.

Ono i ten socialismu něco přece jen stojí a zjevně to není málo, takže i na to je nezbytné vydělávat.

A je až překvapivé, jak jsme se snadno a zcela dobrovolně odevzdali vyhlídkám, že naše představy o lepších zítřcích budou následujících 20 let někde u ledu.

Rv

:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1548x
Kategorie 50+. VŠ vzdělání technického směru. Profesně se zabývá informačními systémy a systémy řízení. Zajímá se o dění ve společnosti, protože mu není lhostejné, co bude s našimi dětmi. Je stranicky nezávislý a není nijak vůči nikomu předpojatý. Politicky fandí tomu, co má hlavu a patu a někam pozitivně směřuje.

Seznam rubrik