Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

Asi před dvěma lety jsem na ST3 poslouchala vystoupení vysoké úřednice EU která byla na návštěvě Slovenska a odpovídala na dotazy novinářů. Mimo jiných zajímavostí řekla že 40% dotaci je přidělováno neoprávněně a většinou to je neznalostí evropských zákonů. Mají s tím problémy téměř všechny státy. Jen asi ostatní nežaluji...

0 0
možnosti
VD

Domnívám se, že kdyby to bylo jen neznalostí, tak by to byla ještě ta lepší varianta.

To procento vypadá věrohodné.

Takže ve světle takového prohlášení úřednice EU jsou současné audity, směřované proti A.Babišovi, skutečně jen politikařením a zapojením orgánů EU do politického boje v ČR, takže vměšováním.

:-)

0 0
možnosti
Foto

Když dělá všechno tak čistě, proč vrátil dotaci za Čapí hnízdo???

1 0
možnosti
Foto

Protože mu to Kalousek nařídil. ;-)

0 0
možnosti
Foto

"....měl by se zasadit o to, aby tento Agiášův chlév se tady konečně vyčistil, byť by musel případně sáhnout i do vlastních řad."

Ale to by potom Babiš musel napřed začít sám od sebe. ;-D

4 0
možnosti
VD

Pokud se provinil, tak nechť vrátí co mu nenáleží. Jen stále ne a ne mu to prokázat. Ale skutečně nejsem proti.

:-)

0 0
možnosti
Foto

1/Ano kauzy Babiše jsou hlavní problém, protože ten kdo je zodpovědný za to aby se kradení předcházelo je podezřelý že sám krade a rozhodně tedy není tím kdo by systém posouval žádoucím směrem-tedy k menšímu plýrtvánín a ozhodně není tím kdo by měl systému "velet" a je úplnězbytečné dnes řešit kdo co v minulosti špatně nastavil, podstatné je to jak a kam se systém posouvá dnes- Kalousek už není ve vládě 6 let a pořád za všechno může?8-o

2/ Pokud se týká Čapéího hnízda-to v době kdy bylo auditováno jakp bezproblémové mělo skrytou vlastnickou strukturu a nebyly vté době důkazy o tom, že patří pod Agrofert. V dalším vývoji došlo k odhalení k tomu krytí a zjištění, že dotace byla vyplácena podvodem-na tom není nic divného.

3 1
možnosti
VD

Problém je, že vy máte stále jen a jen ta podezření a to je asi tak všechno.

Z toho vaříte celou svou opoziční politiku a svými výsledky jen směřujete na smetiště dějin.

Podezřelý tady může být kde kdo, což jsme potenciálně všichni.

Vinný ale je jen ten, kdo byl usvědčený a byl odsouzený, což se vám ne a ne podařit.

Za chvíli bude poločas a budou se blížit zase nové parlamentní volby. Takže se musíte hodně snažit, aby vám ten "Čapák" a "Antibabiš" do té doby nějak nevyčpěl nebo se přímo úplně nevytratit. Co by vám potom zbylo?

:-)

0 1
možnosti
Foto

Babiš s titulu své funkce upravil dotace, tak aby je dostávaly jeho firmy a ne ty pro které byl určeny. Takže místo drobných a malých zemědělských farem dotace shrabovaly ty největší. Od roku 2013 do roku 2018 Babiš obdržel dotace ve výši přes 9 miliard. Tolik do roku 2013 nikdy neobdržel. Svatý Babiš bojující údajně s korupcí jak svatý Jiří s drakem, dotace neupravil a nehlídal, aby je dostávaly zejména ty pro které byly určeny, ale dělal vše proto, aby je dostával on. Proč Babiš udělal podvod s Čapím hnízdem jenom proto, aby dostal 50 milionů určenou pro malé a střední podnikatele. Proč Babiš v době, kdy se měla odstranit chyba v Korunových dluhopisem den před odstranění této chyby tuto chybu využil a shrábal si pár miliard na úkor státu, který má ochraňovat.

6 1
možnosti
VD

Můžete ve svých otázkách pokračovat.

Proč v případě dluhopisů bylo za Kalouska vůbec něco takového účelového (spíš podvodného) umožněno, proč této možnosti využilo asi dalších 500 významných firem a zjevně i z toho důvodu se vše zametlo pod koberec?

Jak samotný Babiš může účelově upravit dotace, pokud v tom nejede spousta jiných, proč tomu opozice nedokázala a nedokáže zabránit. A nebo spíš nechce ničemu bránit, protože jen potřebuje se k tomu žlabu dostat sama samotná .... .

Proč chcete od Babiše, aby byl "svatým", když od roku 89 se tady nastavilo a podporovalo prostředí ve volném stylu "kdo si co urve ....." bez ohledu ne jen na morálku, ale i na platné zákony?

Těch otázek je asi tak na knihu .... .

Babiš je businessman a ne misionář. Jen pochopil, že když chce sám vydělávat, tak to už nemůže dělat stylem kapitalismu 19. století, nemůže používat "Kmotra" jako operační manuál, a když se tady bude "sebranka z minulých období" stále znovu a znovu sápat po moci, tak lidé mu to velice rádi hodí i za cenu překonání lidské závisti, že jeho firmy nebudou zrovna krachovat, ale naopak budou růst, byť přitom pobírají dotace, obzvlášť pokud jsou to plošné dotace v zemědělství.

Změňte podmínky a obecná pravidla a bude líp. O staré pořádky tady lidé už jaksi nestojí.

:-)

1 1
možnosti
PB

P92e75t14r 45B24u30r33i55a68n

13. 6. 2019 12:41

Mohl bych vašemu článku vytknout řadu věcí. Od "prý" a "dá se věřit", které vydáváte za argumenty. Přes tu podivnost, že z Babiše děláte jen nějakého řadového podnikatele, který možná tu a tam pochybí, ale přitom on je premiér republiky, lobista a podnikatelský magnát, který vyhrál volby s heslem, že odstaví zloděje a oligarchy od státních penězovodů, což je sakra rozdíl! Až po to, že systém přidělování a kontroly dotací vidíte jen jako:Dotační titul a kritéria poskytnutí dotace stanoví příslušný řídící orgán poskytovatele dotace, což jsou úředníci.

Tak potom vězte, že ty anonymní orgány a jejich úředníci, jak se nám snažíte vecpat, jsou Babišovo přímí podřízení, ať už z jeho bývalé pozice ministra financí, či premiéra a on je za jejich činnost přímo odpovědný! Zde: Takže pokud se A. Babiš v jeho kauzách případně něčeho i dopustil, tak jak je možné, že na to tito úředníci nepřišli (jak při schvalování dotace, tak potom i při kontrolování a auditování jejího čerpání) - jsou snad nekompetentní?...A nebo dělal snad A. Babiš na příslušné úředníky při jejich práci nějaký nátlak, nutil je k něčemu? A nebo byli snad úředníci nějak jinak motivovaní, aby mu vyšli případně nestandardně vstříc?

Takovou naivitu, abys pohledal. ;-D

Ale co je opravdu už trapné, že ani po dvou letech rozebírání kauzy Č.H a jejího dopodrobna zveřejňování příznivci A.B. dělají (nebo jsou opravdu tak hloupí?), že neví o co v kauze vůbec jde a myslí si, že jde o samotné dotace přidělené ČH v r. 2008! Viz: Čapí hnízdo prý Kalousek nechal auditoval devětkrát a nic???

Ale tam se auditovalo použití dotací, a to bylo správně. Dokonce i přidělení dotací střednímu podniku Č.H. bylo správně! Jenže už nebylo správně to, že Č.H. byla uměle vytvořená a nastrčená firma, což je podvod, jehož skutek byl po sériích krocích dokonán až v r. 2014 převzetím zpátky mateřskou firmou! To jsou věci, že?

7 0
možnosti
VD

Já se o ty Vaše argumenty nebudu přít. A jestli jste dobře četl, tak vůbec nepopírám, že ledacos může i tak být.

Jenže řešení není v likvidaci jednoho chapadla rozbujelé "Hydry" ostatními jejími konkurenčními chapadly, které se nemohou právě dostat k "lízu", jak byla celá léta zvyklá, ale v její likvidaci jako celku.

A tady se u nás právě mezi sebou melou jen ta chapadla a "Hydra" s úsměvem žije dál.

Na v článku zmíněném MŠMT žádní Babišovci nebyli, tam panovali a dodnes panují "socani", byť ministr je za ANO.

Opozice je dostatečně silná na to, aby jako sjednocená změnila a kultivovala naši dotační politiku. Jenže to by se musela smířit s tím, že když "ne" Babiš, tak ani oni "ne", s čímž zjevně mají neskutečný problém.

Takže je to od nich jen obvyklé pokrytectví a momentální boj u "žlabu" a nebo se k těm "korytům" vůbec dostat tak, jako dřív ..... .

:-)

1 0
možnosti
PD

Celá výdajová stránka rozpočtu jsou dotace - školství, zdravotnictví, soc. věci (důchody) - všechno jsou dotace.

0 1
možnosti
MB

p. Dorotík, máte nepochybně i kus pravdy! Nicméně nelze přijmout logiku, že Dotace = Nezamčené kolo ve stojanu! Je pak i srandovní, že někdo jde zcela nahodile kolem, usedá naň a vyráží! Mocný pokřik - Všechzna kola uzamknout - krade se! A všechny klíče pak odevzdáte mé osobě, že ano - Tak se s kradením přestane . :-)

1 0
možnosti
VD

Moc Vám nerozumím.

Ale, ve svobodném právním státě platí, že "vše co není legislativně zakázáno, je povoleno".

Prokažte, že se Babiš provinil, řádně jej odsuďte a potom ukřižujte. Pokud se tak ale nestalo a nestane, tak je to všechno jen účelová politická propaganda a politický boj o moc. Což neberu.

V rovině politické, přestože se říká, že "v politice je dovoleno všechno", přesto odmítám nějaké selektivní účelové uplatňování "politické viny", obzvláště když "smečka zlodějů křičí chyťte zloděje".

Dnes sice takto štvou a lynčují Babiše, ale pokud se to bude tolerovat, tak zítra mohou takto štvát a lynčovat Vás.

Jde o princip, o podstatu věci. Určité zásady není možné jen tak účelově ohýbat.

:-)

1 0
možnosti
JR

J68a44n 81R63á25ž

13. 6. 2019 11:56

Dotace soukromým společnostem a na privátní projekty, jsou zlem, které je podhoubím korupce a zcela přirozeně už svou podstatou, že o nich rozhoduje stát, prostřednictvím svých úředníků, ji udržuje při životě. Je to sofistikovaný korupční systém. Zrušit ho, by byl ozdravný krok jak pro společenské klima, tak pro ekonomiku.

4 0
možnosti
VD

Mě jen překvapuje, jaký potenciál musela a musí mít ta naše malá Česká republika, když se za celá uplynulá léta toho z ní tolik rozkradlo a vyvezlo.

A přitom je stál ještě z čeho brát a pořád se nám ještě tak něj na naše poměry docela dobře daří.

:-)

1 0
možnosti
SN

:-)........JE to tak! Ve stejném duchu jsem napsal obsáhlý diskusní příspěvek nedávno! Pan Bárta, příliš jednostranně zaměřený nikdy nepochopí, jak říkala sexuchtivá dáme z Vévéček jednomu svému štgamgasttovi. Oni klečí na policii, my máme v rukou justici!

KDe není žalobce, není soudce.....staré přísloví pořád platí a sqadra před Babišem to měla dobře ošetřeno!

Přišel nějaký Babiš, který už toho měl plné zuby, udělal průvan, korýtka jsou prázdná, šílený řev. R^R^R^

1 5
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1548x
Kategorie 50+. VŠ vzdělání technického směru. Profesně se zabývá informačními systémy a systémy řízení. Zajímá se o dění ve společnosti, protože mu není lhostejné, co bude s našimi dětmi. Je stranicky nezávislý a není nijak vůči nikomu předpojatý. Politicky fandí tomu, co má hlavu a patu a někam pozitivně směřuje.

Seznam rubrik