Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VD

Nadpis je samozřejmě ironický.

Ale není potřeba stále někoho dohánět a snažit se někomu podobat. Proč?

Stačí, když věci u nás doma budou mít hlavu a patu, svůj řád a pořádek.

Kdybychom chtěli žít ve Francii, v Německu nebo jinde ve světě, tak dnes můžeme.

Ale proč? Naprostá většina lidí nemá takovou potřebu. Tady jsme doma a tady se nám líbí, pokud stát zajistí bezpečnost, nechá lidi pracovat, seberealizovat, neokrádá je a nepodporuje jejich okrádání, nešikanuje, ...... .

:-)

3 0
možnosti
RE

Nesrovnáme. Češi jsou "Peacefull.":-)

0 0
možnosti
MB

Dnes s Vámi bezvýhradně souhlasím! Západ skutečně nedohoníme nikdy. Je to prosté - již jsme jim byli. Dodnes nechápu, proč se Komunisté počínaje r. 1948 rozhodli, že naši ekonomiku postupně předáme do rukou Západu! Líbí se mi, kdy dnes kritizují každoroční odliv cca 300 miliard Kč na svými investory! Nicméně k oslavě díla svého se zejména scházejí 1.5 a poplácávají se po ramenou, jak jim to pěkně šlo! Mají štěstí, česká povaha je mírná, nic násilného do ruky nevkládá. Přitom jí vybavili každou domácnost - Socialismus = Morální duchovno + Bytí o žebrácké holi ... :-)

1 1
možnosti
LH

A co se povedlo dohnat za 30 let?

1 0
možnosti
Foto

I85v49a65n 80M39a72r67e98k

2. 5. 2019 7:10

Nač takový humbuk jako ve Francii? My si v pohodě vystačíme s jedním propíchnutým nafukovacím balonkem, a "aféra" či "událost dne" je hned na světě. 8-o

1 0
možnosti
Foto

Není bez zajímavosti, že se prosperující Západ kdovíproč začal ubírat do stejné řiti, z které jsme se sotva vyhrabali. Asi jim hráblo z toho přebytku nebo nevím. Nicméně Západ chápu, nezažili, nevědí, my jsme zažili a víme a přesto se tam někteří hrnou zpátky jak o život. :-(

6 0
možnosti
AR

Ano, byla období kdy většině zemí Západu Evropy vládli delší dobu socialisté. Během té doby úspěšně přivedli své země do zadlužení. Řeckem počínaje a Španělskem konče. I ta Francie je po kolena v dluhovém bahně. Nastal čas na splácení úvěrů a to už tamním lidem, hlavně levicovým se nelíbí. Budou muset více pracovně makat. Rozdíl mezi tamními zeměmi a našim východním dřívějším blokem je ten, že tam stále zachovávají systém demokracie a svobody! To u nás 40 let neexistovalo a proto máme stále co dohánět!!

0 0
možnosti
ZD

Dobrý večer. Dejte pokoj s takovým srovnáním :-). Jsou pochopitelně oblasti, kde by bylo záhodno přidat, ale jestli vše souvisí se vším (otázka je jen taková tradiční - pochopitelně, že souvisí) zůstanu raději zaostalým malým čecháčkem, kterému z bot kouká kdovíco. Dohnat a předehnat je lidská pošetilost stejná jako komunismus - nakonec je to myšlenka ze stejného kadlubu. Jen ať si vše kráčí postupným evolučním tempem. Revolucí jsme si užili (Evropa až nyní) až dost.

3 0
možnosti
VD

Myslím, že v takových případech si také vystačím s dožívajícím Jakešem na obrazovce, než se dívat na plné ulice s policajty a bouchajícími dělobuchy ..... .

:-)

3 0
možnosti
PB

Karma. Byl jsem se svým článkem o 15 minut pomalejší :-)

0 1
možnosti
VD

To mě mrzí. Ale klidně jej pusťte do světa. Ony se nepoperou.

:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1548x
Kategorie 50+. VŠ vzdělání technického směru. Profesně se zabývá informačními systémy a systémy řízení. Zajímá se o dění ve společnosti, protože mu není lhostejné, co bude s našimi dětmi. Je stranicky nezávislý a není nijak vůči nikomu předpojatý. Politicky fandí tomu, co má hlavu a patu a někam pozitivně směřuje.

Seznam rubrik