Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane autore,

velmi kvalitní článek, zachycující reálnou situaci. Nezachycuje vše, ale to co uvádíte stačí. Ono se to do jednoho článku ani nemůže vejít.

Karma!R^

1 1
možnosti

Tedy obdivuji vaši odvahu vyrukovat s takovýmto článkem. Že jsme jen kolonie si myslí spousta lidí. Bohužel tak dopadly táměř všechny postkomunistické země. Po dlouhých letech socialismu tady nebyly konkurence schopné firmy, chyběl kapitál, nápady, výrobky. To málo co stálo ještě za to jsme si nechali rozkrást, nebo levně prodali. Nakonec můžeme být rádi, že sem za tou naší levnou pracovní silou někdo přišel, postavil montovny a zaměstnal lidi. Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme na to nadávat a to je tak asi vše. Lidi si nabrali půjčky, hypotéky, takže pobrblají a jdou makat, aby je splatili.

0 0
možnosti

To co uvádíte nijak nezpochybňuji.

Ale nesouhlasím s tím, že "pokud k nám někdo přišel" (jak jste uvedl), že se tak stalo protože nás má nějak rád, že se mu nás zželelo, že to s námi myslí jen dobře - takto se business nedělá a kapitalismus nebuduje.

A potom, že "když by případně někdo odešel", tak jak bychom na to nehorázně doplatili.

Nikdo neodejde, protože tak jak to je, je pro ně výhodné, potřebují nás. A to, co potřebujeme my, to nikoho přece nezajímá.

:-)

0 0
možnosti

Autor se dost mýlí. Jen dodám k jeho zmínce o Kubě, že právě dnes se měnily některé věcí v ústavě Kuby, protože Castrův režim tuto zem přivedl do hospodářského úpadku. Socialismus tam jako i jinde krachoval;-D;-D

1 0
možnosti

Možná jste si nevšiml, ale já jsem o nějaké obhajobě socialismu nepsal.

Psal jsem o účelovém užívání demagogie a manipulace s lidmi.

:-)

0 0
možnosti

Pod označením "smazaný příspěvek" byly komentáře pana Švadlenky, které jsem jako autor článku smazal, jelikož jsem je vnímal jako nemístné, napadající a urážející, takové "fake news".

:-)

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

"Ti mocni ziji na ukor tech mene mocnych"? Jak tedy vysvetlite pane autore, ze tri korunni zeme Slezko, Morava, Cechy , jiste mene mocne nez Rakousko se staly v cele monarcihii temi prumyslove nejvyspelejsimi? Nikdy jsem neslysel, zeby treba korunni zeme Horni Rakousy zily na ukor treba Slezka. Ani trochu bych se nezlobil kdyby rise Habsburgska zustala podnes skutecnosti. Byla spravedlivejsi nez nez kterakoliv z republik po rijnu 1918, at uz ceskoslovenska nebo ted uz jen ceska. Vsecky tri korunni zeme si byly naprosto rovny

0 0
možnosti

Spravedlivější rozhodně nebyla.

0 0
možnosti

Dočetl jsem to až k tomu Rusku jako etalonu demokracie. Pro vás bezesporu je, ale pak jsou vaše názory dost scestné a je zbytečné ten článek číst.

0 0
možnosti

P46e91t81r 58B81u41r26i55a44n

15. 7. 2018 20:04

Já také tak...:-/

0 0
možnosti

I58v26o 10B41o50u43š43e

15. 7. 2018 17:27

 proboha....

3 0
možnosti

Pane Dorotiku. Vas clanek plne ukazuje, kde je problem. I kdyz vy jste jen popsal vysledky. Cely system je presne urcen organizaci demokracie. Nase se nevymyka z prumeru, ktera je v evropskych zemich. A ceska spolecnost zatvrzele trva na teto organizaci. Potom neni problem se dostat do situace, jak popisujete v clanku.

Mit 97 politickych stran, hnuti a organizaci a na problem je zadelano. Jak snadno se da ovladnout takovou organizaci statu. Kdyz se podivate na strukturu organizace statu i v jinych zemi, je to stejne jako u nas. Jen jedna organizace na svete je jina. Ta organizace pomaha tomuto statu byt v popredi a jak rikate vy, ma silu si podrucit ty slabsi. Historie nam presne rika, kdy tento vliv zapocal.

Nebudu dale rozvadet moje presvedceni. Vim ze svych zkusenosti jedno. Dokud budeme mit system volby pro vedeni statu ve volbe ideologie (volba stran) a budeme se branit ve volbe zastupujiciho jedince, nase podruzenost bude hlubsi a hlubsi.

0 0
možnosti

Pane Limo,

česká společnost jen slepě papouškuje, co je jí z venčí předkládáno a o čem naše provařená média meldují stále dokola, v tomto plně platí Parkinsonovy zákony.

Vládnutí by neměla být nějaká stínohra, komedie na pokračování, ale proces, který má hlavu a patu a někam směřuje. Uvidíme, co předvede A. Babiš.

:-)

0 1
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1548x
Kategorie 50+. VŠ vzdělání technického směru. Profesně se zabývá informačními systémy a systémy řízení. Zajímá se o dění ve společnosti, protože mu není lhostejné, co bude s našimi dětmi. Je stranicky nezávislý a není nijak vůči nikomu předpojatý. Politicky fandí tomu, co má hlavu a patu a někam pozitivně směřuje.

Seznam rubrik