Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Vas pohled na demokraticke principy podle kterych by mela byt organizace statu, pane Dorotiku, je podle mne spravna. Jen ji chybi dve dulezite veci.

Prvni je pravidlo, zda budeme volit ideologii (volba politickych stran) nebo budeme volit primo sve zastupce. Prvni je jedina volba, ktera urci jake bude obsazeni moci zakonodarne a ze stejneho vysledku se urci i moc vykona. Druha je volba prima, kdy volime primo pro obsazeni sveho zastupce v moci zakonodarne a dalsiho do moci vykone. Preferuji druhou variantu ktera v CR neni.

Snad nejvetsi opominuti ve vasem clanku je KONTROLA zvolenych nebo dosazenych cinitelu. Toto zahrnuje i moznost cinitele odvolat. Nas dnesni politicky system o takovem dulezitem bodu se ani nezminuje. Nase ustava se take o kontrole nezminuje. Dokonce uzakonuje imunitu cinitelu, coz podle mne je paradox a pozustatek z dob, kdy teto system vznikl. To se psal rok 1863!!!!

4 1
možnosti
VD

Pane Limo,

my dva už své pohledy na věc známe.

S tím, co jste napsal, samozřejmě souhlas. Ty kontrolní a nápravné prvky jsou zcela na místě.

Jen tady na tomto místě není účelem psát novou ústavu, ale zaset o tom, aby se přemýšlelo. Shora není vůle, aby se cokoliv zlepšilo, zjevně je zájem udržovat stálý chaos a hrát divadlo, aby nebylo na určit= věci vidět. Proto lidé si to musí prosadit zespoda, až jim dojde trpělivost a přijde čas.

:-)

1 0
možnosti
MB

p. Dorotík, jaké anomálie na naší povolební demokracii vidíte ? Je zde dominantní vítěz - nechť tedy vládne. Má 30 % - nepochybný úspěch. 70% jej zase nevolilo. Dobře - jiné číslo. Vítěz nemá 51 % většinu. Jak lépe si máme představit funkčnost demokracie ? Já opravdu žáddné anomálie nevidím. To znamená jednat - nabídnout - ubrat ze svých vidin. Možno i - stáhnout se do doby svého vyšetření - pak se zase triumfálně objevím očištěn - Nic se neděje, Hnutí ANO - nepochybný vítěz voleb pak skládá koalice , státotvoří se . Kdo vylastně volby vyhrál - A.Babiš, nebo Hnutí Ano ? Pokud by to byl oligarcha jako jedinec, potom s Vámi souihlasím - Hle anomálie !:-)

3 3
možnosti
VD

Pane Bučku, z hlediska reálné funkčnosti a efektivnosti systému řízení je to co uvádíte naprostá utopie, naivita a nebo naopak účelově zavádějící demagogie (neznám Vás, a tak z toho nemohu poznat Váš záměr).

Po opakovaném přečtení Vašeho komentáře se spíš kloním k tomu druhému, protože právě takto se tady lidem vymývají mozky už dva tisíce let - "Skloň hlavu, ohni záda a pracuj, abys došel spasení a odměnou ti bude království nebeské".

Zkuste to aplikovat na své děti a rodinu, jestli to budete cítit stejně.

Koaliční vlády ve skutečnosti představují nevládnutí a jen drancování státu a ožebračování jeho lidí (jen spolky, podvody a žádná odpovědnost).

Dnes je vítěz voleb dostatečně zřejmý. Ať se vedle něj postaví někdo aspoň trochu rovný. Je to jen houf postižených mocí s výsledky od lidí nula, nula nic.

Ale jinak, pokud Vám to takto vyhovuje, mate na to plné právo. Je to diskuse.

:-)

3 0
možnosti
VD

Vážení,

kteří jste vyhodnotili můj blog jako "stýskání si po starých dobrých časech", tak jste na omylu.

Jde o to, abychom si dnes opět tady u nás "nedělali do vlastního hnízda", a potom se zase jen nedivili.

Stačí to takto?

:-)

9 0
možnosti
RC

No Babis uz se predvedl. A delal neco jineho, nez puvodne rikal...

3 3
možnosti
RC

klasiccti, mne znami, minusari.

Takze doplnim detaily:

pred volbami:

jsme proti registracnim pokladnam, 2. pilir mel byt povinny, nebudeme zvysovat dane

po volbach - zavedl obdobu registracnich pokladen - eet, zrusil 2. pilir, znovuzavedl solidarni prirazku

zrusil zdravotnicke poplatky a pak vykrikoval, ze to byla chyba

3 1
možnosti
Foto

Takový dlouhý, hezky napsaný článek....a o ničem :-/

2 9
možnosti

a co číst vás nenapadlo?8-o

5 0
možnosti
LV

V roce 1989 bylo v ČSR odepsáno 73 % výrobních prostředků, v SSR 58 %. To je u Vás "vyspělá ekonomika evropského významu"?

Proč tak lžete? Každý ví, jak to tu vypadalo. Stály se fronty na všechno. Nic se nedalo koupit legálně, na všechno jste potřeboval styky a známé. V Tesle Strašnice vyrobili za půl roku 9000, slovy devět tisíc televizorů! na 2,5 milionu domácností. Tímto tempem by si každá domácnost mohla koupit v Tesle vyrobený televizor každých 140 let! To je výkon evropského významu...

5 1
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1548x
Kategorie 50+. VŠ vzdělání technického směru. Profesně se zabývá informačními systémy a systémy řízení. Zajímá se o dění ve společnosti, protože mu není lhostejné, co bude s našimi dětmi. Je stranicky nezávislý a není nijak vůči nikomu předpojatý. Politicky fandí tomu, co má hlavu a patu a někam pozitivně směřuje.

Seznam rubrik