Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Právě jsem si přečetl na http://www.novinky.cz "Komentář: Volby, volby a zase další volby - Václav Klaus ml". Dotyčný se rozhořčuje nad stávající přemírou voleb u nás.

Přepis: "Principem demokracie je, že lidi dají na čtyři roky někomu mandát vládnout (sami mezitím pracují a žijí své životy), ten vítěz má silné kompetence zemi řídit, něco případně změnit, a lidi to za čtyři roky spočítají."

Tak o tohle tady byla snaha 28 let. Pusťte nás ke korytům a více se nestarejte, Za 4 roky to s Vámi zase nějak zkoulíme.

Vidím to právě úplně naopak.

V demokracii politici musí být pod neustálou kontrolou a tlakem zodpovědnosti. Jinak se nic k lepšímu nezmění. I když pán Klaus ml. a jeho ODS asi ani nic měnit nepotřebují a také nechtějí.

:-)

0 0
možnosti

Pane Dorotiku, Znam zemi kde se voli kazde dva roky. Obcan ma moznost v tento den rozhodnout o zastupci mesta, okresu, statu a jelikoz je soucasti federace, take zastupce federace. Dokonce se zde nachazi i "prima demokracie", totis obcan se muze (a take nemusi) snazit rozhodnout o moznych zmenach, ktere obcanska iniciativa predlozila obcanum k posouzeni. Toto vsechno podle PRESNYCH pravidel. Tato zeme zjistila, ze je moudre a usporne mit takovy rezim voleb. A aby to melo take nejake povyrazeni, kazdy ctvrty rok se objevuje neco extra. Volba toho hlavniho. Hlavu statu. Verte, zde neni casu na nejake pitominky. Volby jsou presne prvni utery v listopadu a zvoleni prebiraji funkci hned po novem roku. Jen ta hlava statu musi cekat az do 20 ledna.

Tato zeme zjistila, ze ctyri roky je dlouha doba pro politika, ze staci dva roky, aby ukazal co dokaze. A obcane na nej take nezapomenou. Zde by si pan Vaclav Klaus junior opravdu prisel na sve!! Co vy na to, pane Dorotiku?

0 0
možnosti

Pane Limo. Myslím, že z mých textů je to zřejmé.

Vypadá to, že demokracie v našem pojetí je jakousi iluzí, pověstným opiem lidstva, které je takto udržováno v iluzi, že si vládne samo.

Ve skutečnosti je demokracie jen pokrytectví a nástrojem v rukou určitě oligarchie, která ji ovládá a umně využívá ve svém zájmu. A vše balancuje na hraně jakéhosi sociálního smíru, aby nedošlo k radikalizaci davů a překročení určité hranice únosnosti.

Aby vzniklo něco takového, o čem píšete, na to musí uhrát čas, tedy podmínky.

:-)

0 0
možnosti

Pane Dorotiku. Snazim se poukazat na vzdy neco lepsiho bez velke kritiky toho stavajiciho. Podchytil jsem tento "nesvar" v mladi, kdy doznivala era batovskeho ducha. (1946-1948). Presne podle hesla: "zjistil jsi neco lepsiho, povez nam o tom at to muzeme posoudit"!! Snazim se to dodnes. Dekuji za konverzaci.

0 0
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1548x
Kategorie 50+. VŠ vzdělání technického směru. Profesně se zabývá informačními systémy a systémy řízení. Zajímá se o dění ve společnosti, protože mu není lhostejné, co bude s našimi dětmi. Je stranicky nezávislý a není nijak vůči nikomu předpojatý. Politicky fandí tomu, co má hlavu a patu a někam pozitivně směřuje.

Seznam rubrik