Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Co treba navraceni zemskeho/spolkoveho systemu... Namisto toho mame stale centralisticky stat vychodoevropskeho strihu. Tot slib a velky problem, ktery brani realizaci idealu.

0 1
možnosti

Dobře jste tu situaci popsal.

Karma!

1 0
možnosti

Prosperita není a právní stát dnes už konečně není nadosah?

A který stát se dostal do závíděníhodné situace přijmout díky vstupu do EU funkční a ověřený právní systém téměř bez vlastního přičinění vzhledem ke své komunistické minulosti? Bylo by radno přepracovat vaše teze.

0 0
možnosti

Omlouvám se, ale nějak jsem nepochopil, co jste chtěla říct.

Nějak mně uniká souvislost.

???

1 0
možnosti

Žádná revoluce a žáden převrat nenaplnily všechny sliby a ideály dříve hlásané. Tak tomu bylo, je a opět bude. I pohled na náš převrat v r.1989 tomu odpovídal. Studenti a inteligence byli hybnou sílou převratu, ale později už neměli pořádné tušení, jak hlavně v ekonomice v tomto pokračovat. A kdo byl pak hybatelem a osnovatelem takové reformy? No ti, kteří v tomto oboru byli profíci. Tedy ekonomové viz Prognostický ústav. No a ti zapracovali a pak federální premiér Čalfa mohl s federálním ministrem Klausem předložit ke schválení návrh privatizačního zákona. No a ten federální shromáždění jej přijalo a koncem r.1991 nastoupila privatizace. A zase, kdo byli ti, kteří jako první privatizovali? No přece ti, kteří provozu svých podniků, družstev atd. rozuměli a byli schopni je řídit. Dřívější nestraníci to rozhodně nebyli, protože ti nemohli být ani mistry v dílnách, vedoucími větších restaurací atd. Takže víme kdo po stranické linii byl schopen privatizovat, i když v r.1991 už třeba stranickou rudou legitimaci neměl. Ale tehdy také krásně slibovali kde co. A autor blogu si určitě dobře na tu dobu pamatuje.!!

3 1
možnosti
Foto

A zase, kdo byli ti, kteří jako první privatizovali? Třeba já a každý kdo si koupil kuponovou knížku. Klaus privatizaci nevymyslel, ale podporoval ji. OF předložil návrh kuponové privatizace.. Právní podklad k privatizaci položilo Federální shromáždění ČSFR schválením zákona č. 427/1990 Sb. Byl to „Zákon o převodech vlastnictví státu k některým věcem. Tento zákon připravila Legislativní rada vlády a jejím předsedou byl dnešní předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský.

0 0
možnosti

Dlouhá léta jsem pracoval v DP, klasika Magistrátu - dotace s ředitelstvím. Vidím zde identickou paralelu se státem ! Asi 10 let od revoluce se nezměnilo nic - dejte nám více peněz - lépe to bude jezdit. Pak přišel tlak na úspory, jo, jo ... zase otravují. Tlak se zesílil a k mému úžasu se začly rušit místra na výkonných provozovnách - ředitelství zcela beze změn ! Faktem je, že zavádění nových IT programů se i síly ušetřily. Systém síťový, informaci si lze v centru vyhledat - nekoná se - pošlete nám tabulky, (postaru), tak se to přece dělalo vždy! Evidentně lze řditelství zredukovat - no dobře, ale co s členy rodiny, známými ? Vchol, kolega, adept na šéfa autoškoly - nemůže vykonávat, protože se neví co s neschopným ředitelem ČSAD, kterého ředitel do DP - solidárně přijal ! Kolega umlčen osobní mzdou - spokojen ... Dnešní situace po 27 letech - Ředitel DP již není - jde o Generálního ředitele ! Uvažuje se, o snížení počtu 10% osob z ředitelství ! Magiustrát, kupodivu sype prachy ochotně dále ! Ale musí se šetřit ! ... :-)

1 0
možnosti
Foto

J15a16k86u36b 92R43o48t50h

2. 11. 2017 18:26

Já myslím, že za štíhlý stát nejlíp a nejvíc bojovali Mikuláškovi (viz níže) socani, kteří před nějakými 18 (!) lety vymysleli úřad pro potírání byrokracie. ;-D

1 0
možnosti

To teď nikterak nesouvisí s panem Mikuláškem, ale jsem přesvědčený, že ČSSD skutečně v zaplevelení veřejné správy byla absolutní jedničkou, a také i ve snaze, jak si vydobyté pozice udržet, viz služební zákon.

:-)

6 0
možnosti

Karma. Ne ve všem s vámi jako levičák mohu souhlasit, ale musím vám dát za pravdu zjm. ohledně té ohromné spousty zbytečných regulací, politizace trhu, privilegování některých ekonomických subjektů politickou mocí, problémů s vymahatelností práva či snahy státu/EU až příliš zasahovat do našeho soukromí. Dva typické příklady státní/eurounijní deformace trhu - dotace na snížení produkce mléka Bruselem = zdražení másla, a pokud jde o státní zásahy, tak přerozdělování peněz z našich daní politickým neziskovkám, jež dávají místa lidem, o jejichž "profese" (gender studies a spol.) by na neregulovaném volném trhu nebyl valný zájem, a museli by tudíž dělat něco skutečně užitečného, což by se při dnešním nedostatku tuzemských pracovníků docela šiklo. :-)

4 0
možnosti
Foto

J37a60k84u62b 96R74o45t93h

2. 11. 2017 18:27

Vy v tom jako člen ČSSD teda máte pěkný hokej. ;-D;-D;-D

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS