Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vazeny pane Dorotiku. Clanek je vyborny. Vase dedukce je prima a obdivuhodna. Snad velmi mala pripominka k te rozdeleni moci. Vas navrh volby do Snemovny dava KAZDEMU zvolenemu poslanci moznost se vyjadrit, diskutovat a take navrhnout alternativu. Potom diiskuze v 'plenu' Snemovny muze byt o projednavanem zakonu bez osocovani clena proti clenu. Senat by mel mit moznost schvalit (nebo zamitnout) vsechny navrzene osoby do vedoucich statnich funkci (stejne jako navrzeni obcane prezidentem do 'Ustavniho" soudu). Tim myslim i ministry vlady!!!! Dekuji vam za snahu 'vzbudit' obcany a ukazat jim kde ztracime na kvalite vedeni statu.

1 0
možnosti
Foto

Dal jsem karmu. Jediným účinným řešením je přijetí zcela nové ústavy, realizující formu přímé demokracie. Měla by to být ústava podle švýcarského vzoru, ale aktualizovaná pro dnešní situaci v České republice. Určující všechny principy práv a povinností občanů a státu, obsažené ve Všeobecné deklaraci lidských práv. Ale při jejich nejvyšším možném zobecnění, bez možnosti jejich výkladu podle aktuálně účelových politických zájmů. Ústava by musela být přijata celostátním referendem a měnitelná opět pouze celostátním referendem. Její projektovaná "životnost" by měla být srovnatelná s Ústavou USA, která se nezměnila za 230 roků!

Návrh takové ústavy pro ČR najdete na http://trinkewitz.cz v rubrice POLITIKA.

2 3
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1548x
Kategorie 50+. VŠ vzdělání technického směru. Profesně se zabývá informačními systémy a systémy řízení. Zajímá se o dění ve společnosti, protože mu není lhostejné, co bude s našimi dětmi. Je stranicky nezávislý a není nijak vůči nikomu předpojatý. Politicky fandí tomu, co má hlavu a patu a někam pozitivně směřuje.

Seznam rubrik