Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nesouhlasím jen s tím,že OSVČ dusí jen Babiš. Dusily je všechny vlády před tím. Několikrát jsem se ucházel o dotaci na investice na stroje. Neúspěšně. Podmínky nadstavené tak aby si sáhli jen ti velcí. Např. body za to kolik zaměstnáváte lidí. OSVČ většinou dělá sám na sebe.

4 0
možnosti
VD

Přesně tak!

Kromě "velkých" také ti, co byli napojení nebo přímo provázaní s poskytovatelem dotace (souvisejícím ministerstvem) .....

Často dotační výzva nebyla ještě ani venku a republiku už o objížděli jejich emisaři a sichrovali potenciální příjemce a zakázky .....

Vždyť to bylo skutečně nechutné.

0 0
možnosti
JH

Kam jsme to jako národ dospěli. Vychytralost, nečestnost a nemorálnost považuje řada lidí za chytrost a úspěšnost. Není jedno, jestli různí "šmejdi" okrádají staré lidi nebo pan Babiš hledá díry v zákonech a "chytře" jich využívá?

16 0
možnosti
MS

Pokud se někdo domnívá, že Andrej Babiš a Agrofert jenom využili díru v zákoně a že se ničeho nedopustili, je zcela na omylu, neboť Soudní dvůr Evropské unie již léta judikuje, že jakýkoliv účelový právní úkon, jehož smyslem je pouze vyhýbání se zdanění, je neplatný, neboť se jedná o obcházení zákona. Ostatně stejnou optikou pohlíží na účelové úkony i Nejvyšší správní soud.

4 0
možnosti
JK

Píšete o sobe, ze fandíte tomu, co má hlavu a patu. Pak ale nerozumím, proč tu vyzdvihujete Babiše. ;-D

12 0
možnosti
VD

Možná to vypadá, že vyzdvihuji Babiše. Jenže já jen popisuji ty "nechutnosti", které se tady dějí a jsou určitými lidmi a skupinami předkládané jako zcela normální a morální. A potom také zmiňuji určité zákonitosti a trendy, které někteří zdejší diskutující vůbec nevnímají, neberou na vědomí ... (a tak emoce přerůstají rozum ...).

Pokud Babiš z těchto úvah vychází v tom lepším světle, tak byť to není účel, přesto je tomu zřejmě tak. Takže Vám mohu potvrdit svůj názor, že ve srovnání s těmi ostatními a mnohým, co tady bylo: "Co Babiš dělá, to má hlavu a patu". Proto také má výsledky. Bohužel, někteří lidé to nechápou, a tak dávají průchod emocím.

Management a také vládnutí není jen to, že se někdo rádoby pomazaný hluboce zamyslí, a potom z titulu své židle pokyne. Je to poměrně odborná, sofistikovaná, profesní záležitost, kterou je potřebné znát a zvládat. A kdo toto nevnímá, tak potom se vůbec nelze divit, že je pro něj zcela nepochopitelné, že "Babiš chce stát řídit jako firmu"...., a tak tady běsní.

Ale tohle je racionální téma na více řádků než na jeden komentář ....

:-)

0 0
možnosti
JS

Perfektně strukturovaný článek, který přesně vystihuje danou situaci. V podnikání je třeba mluvit především o zákonosti, morálka je až na druhém místě, zatímco v politice by to mělo být naopak. Jsem opravdu zvědav, čím si standardní politici zase do politika Babiše kopnou. Čeká nás veselé období....:-)

4 12
možnosti

On jim něco přinese na stříbrném podnose. Sice bude platit, že zloděj křičí "chyťte zloděje", ale ...

1 0
možnosti
VR

Dotace a státní zakázky dostala skupina Babišova Agrofert již za dob ministrů financí - Sobotky, Kalouska, Tlustého apod....

6 0
možnosti
JN

To je sice pravda, ovšem faktem je i to, že od té doby, co je ministrem financí pan Babiš, státní dotace pro Agrofert výrazně vzrostly. ;-)

11 0
možnosti
AS

Moje účetní Babišovi nerozumí, když mluví o podnikání a ekonomice. Nerozumí jeho výpočtům a příkladům, vše je vymyšlené a vše jen střílí od boku. Třeba u změny DPH z 21% na 15% zůstane podnikateli z obratu 100 Kč jen 4,3 Kč, Babiš uváděl 5 Kč, začíná to drobnými a končí to miliardami :-(

7 1
možnosti
JS

V účetnictví zaokrouhlujeme nahoru, jen chemik Kalousek omylem zaokrouhlil korunové dluhopisy dolů. Za chyby se holt platí...;-D

1 1
možnosti
Foto

Pan Babiš udělal jenom to, že se sehnul, a zvedl ty prachy, které pan Kalousek rozházel na ulici. Spíš mám dojem, že to měla být od bývalého ministra financí, taková velká domů pro někoho jiného. Co si my Češi nikdy nepřiznáme. je to, že jsme neobyčejně závistiví, ve skrytu duše nepřejeme úspěch, vytahujeme na ty, co nejsou jako my neustále minulost a tím si nahrazujeme svoji malost.

5 6
možnosti
AS

stačí, když doloží ty peníze, které použil na nákup dluhopisů, on totiž nedoložil ani jak provedl nákup Agrofertu :-(

8 3
možnosti
JR

Babiš, Trump a Zeman R^..jak je všichni zavedení v politice nenávidíí

3 0
možnosti
JR

ale nejen v politice i v médiích, kultuře, atd..

2 1
možnosti
Foto

Smutné je, že ty "schopnosti" jsou spíše podrazáckého a uhýbavého charakteru...

15 8
možnosti
VD

Nevím z jaké pozice tak hodnotíte.

Z určitého úhlu pohledu a nezasvěceného, to tak může i vypadat.

Jenže projít obdobím poměrně divoké obnovy kapitalismu u nás a ustát to mezi těmi všemi vlčáky, to zřejmě není nic jednoduchého.

A ani snad není možné projít bahnem, abyste si přitom vůbec neumazala boty nebo ještě více.

A to nemusíte vůbec být tím, kdo to bahno vytváří.

:-)

6 4
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1548x
Kategorie 50+. VŠ vzdělání technického směru. Profesně se zabývá informačními systémy a systémy řízení. Zajímá se o dění ve společnosti, protože mu není lhostejné, co bude s našimi dětmi. Je stranicky nezávislý a není nijak vůči nikomu předpojatý. Politicky fandí tomu, co má hlavu a patu a někam pozitivně směřuje.

Seznam rubrik