Diskuse

Standardní politické strany mají korupci už ve svých genech

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K73a10r62e24l 45C81a81c58h

4. 12. 2016 23:45

Je zcela samozřejmé, že systém získávání financí pro činnost politických stran ze sponzorských darů není nic jiného než korupce. Jak jste správně napsal, každý dárce považuje svůj dar za investici, od které očekává návratnost. Je hezké, že jste to podrobil kritice. Máte ale nějaké řešení, jak to zařídit jinak, aby strany existovat mohly a ve své činnosti nebyly závislé na korupčních darech s následnou povinností se dárci revanšovat? Bez návrhu řešení se kritika nevyhovujícího stavu míjí účinkem. Již jsem cca dvakrát v různých diskusích na toto téma možný způsob financování bez korupčních darů nastínil, ale nemyslím, že by to mělo nějakou podporu. Zřejmě tento korupční systém většinově chceme.

2 0
možnosti
VD

Jak jsem uvedl, budou se více a více prosazovat politici s vlastním finančním kapitálem, stejně jako ve světě.

Domnívám se, že o ty peníze možná ani tak nejde, jako o tu současnou netransparentnost a nečitelnost "kdo, komu, co", kdo vlastně z pozadí to tady ovládá, koho si ve skutečnosti nakonec volíme..

A potom, budou se také měnit používané komunikační a prezentační prostředky, levnější a paradoxně účinnější.

A také je otázka, jestli ty volební kampaně musí být nákladné, jestli nejsou zbytečně rozhazovačné, jestli jejich efektivnost a účinnost odpovídá vynaloženým prostředkům (podíváte-li se na přístup a vztah k finančním prostředkům u některých stran, tak .....).

:-)

2 0
možnosti
AR

Nepřiměřené množství vět, bez uvedení aspoň jedné, ve které by bylo zřejmé, které straně se něco prokázalo s finančními čachry. Vím o průseru ODS v r.1997 kdy koncem roku padla Klausova vláda.

0 0
možnosti
VD
RH

Nejvyšší forma organizovaného zločinu je, když byznys ovlivňuje politickou sféru ve svůj prospěch. Úplně novou dimenzi přináší, když už si ten byznys tu legislativu připravuje sám a byznys se státem hlídá...

2 0
možnosti
VD
SN

:-)......Napsal jste to perfektně, oponenti už po Vás vyjeli ! To je pro Vás super vysvědčení ! 50 mega Čapí hnízdo budou omílat do nekonečna, jako Kalouskovu mantru. Konečně začínáme snižovat dluh,( Kalousek za svého panování zasekl 670 miliard ),a dnes dává knížecí rady, jak to nejlépe dělat ! Divím se, že ho ještě pouští do TV !

Babiše sleduji od dávna, kdy ještě nebyl v politice a pravidelně říká ..... šel jsem do politiky proto, že už jsem se nemohl dívat na to jak tady zavedené strayn ODS ruku v ruce s TOP pomalu rozkrádají.

Ten má majetku na pět generací dopředu, nějaké úplatky za zakázky jsou pro něj kapesné. A začal dělat pořádek. Dnes jsem poslouchal v OVM Fialu,no....kolotoč. Furt dokola, největší škůdce je Babiš ! Totéž Kalousek.

Ti co přišli do politiky s holými zadky, jejich jediným výrobním nástrojem jsou ústa, (někdy nevymáchaná), v životě nic nevytvořili, jen sedí v parlamentě, tak si troufám tvrdit, že mají na kontě k okamžitému použití, víc než Babiš.

A další....lex Babiš, ale to by bylo na dlouhé vyprávění. Pro Vás : R^R^R^

1 4
možnosti
VD

Díky.

Také jsem poslouchal dnešní OVM.

Ano, i naše politická scéna potřebuje mít své komiky.

:-)

2 0
možnosti
JL

No vidíte a dohromady za 25 let nedokázaly ty standartní strany rozkrást tolik, co pan velkoagrárník za dva roky. Takže já bych raději ty standartní politické strany. tedy pokud možno bez KSČM.

2 2
možnosti
Foto

To je dobrá agroagitka :-).

4 2
možnosti
JS

To je ale blábol. Kurupce vládne světem od doby co existují peníze a nemá s politickými stanami nic společného. Světe div se, ale platí. čím více státu, tím větší korupce, proto korupce nejvíce bují v autoritářských státech.

5 2
možnosti
VD

Souhlas.

korupce, stejně jako nevěra, se nedají ze světa vymýtit.

Ale tady se bavíme o něčem jiném.

O tom, že tady máme prokazatelně korupční a pokrytecký systém a prostředí, což je možné za normálních okolností kultivovat, zlepšovat.

Kultivace člověka a společnosti je přirozeností letitého vývoje na tomto světě.

Tak co je na tom špatného se o takových věcech normálně bavit a diskutovat o nich.

Ale děkuji Vám za názor.

:-)

3 0
možnosti
RH

R21a28d59e46k 50H89o24d41a85ň

4. 12. 2016 17:24

"sám je dnes pod takovou kontrolou,... že každý jeho přešlap, byť jen malý, je velice obtížné zamést někde pod koberec."

* převzetí Agrofertu a půlmiliardový dluh který zůstal konsolidační agentuře?

* Čapí hnízdo?

* Barbora Boschat jako zaměstnanec MFČR, a její vyzvídání kolik toho má OLAF proti Babišovi? A její následné povýšení, a vyhození jejího nadřízeného?

* prominutí Agrofertu 1,5 mld. daňového penále (tedy v zásadě nějakých 28 % prominutých penále celkem odpustil Babiš sám sobě)

* významný nárůst dotací pro Babišovy podniky - opravdu netuším, proč by se v rámci "dotací na rozvoj venkova" mělo dávat přes 60 milionů Olmě, 50 milionů Kosteleckým uzeninám, 50 milionů na Vodňanské cosi a podobně

* co třeba EET, když předváděl že "nechápe proč e-shopy přišly s těmi problémy nyní". Vždyť to s ním diskutovala asociace před půl rokem, a vysmál se jim. Vysmál se i Petru Soukupovi když o tom psal na konci září

Co se týče toho "omezení na reklamu", tam mají samozřejmě strany značnou nevýhodu. Babiš si před volbami zaúčinkuje v reklamě na Vodňanské kuře a... ano, ona to politická kampaň není, ale u strany stojící na jednom člověku prostě propaguje toho člověka. Což v zásadě znamená tu stranu.

3 0
možnosti
VD

Pokud máte pravdu, tak jen ven s tím, ať lidé vědí a sami si vyberou.

Jen mně nějak úplně není jasné, že staří političtí pardálové, nad kterými se už nějakou dobu smráká a je možné, že se za nimi brzy i zavřou dveře, by s tím nedokázali nic udělat. Vždy dokázali, když potřebovali, jim nepohodlné lidi nějak "odstřelit". Mezi prvními byl hned po revoluci Bartončík???

:-)

2 0
možnosti
Foto

Cituji:

Selhávání státu je dáno systémem jeho organizace, podnětům, kterým jsou lidé v tomto systému vystaveni a vnitřní logikou jeho fungování. Lidé, kteří v tomto systému pracují, jednají pravděpodobně stejným způsobem, jakým by jednali jacíkoliv jiní lidé umístění do tohoto systému. Takže ačkoliv je pravdou, že si člověk dokáže představit stát, který bude fungovat jinak, tak neexistují lidské bytosti, které by mohly pracovat v jeho systému a dokázat to, co si etatisté umí představit.

http://www.mises.cz/clanky/stat-jednorozcu-1951.aspx

0 0
možnosti
VD

Asi Vám rozumím.

Systém a lidé v něm jsou dvě strany jedné mince, které podmiňují jedna druhou.

Na jedné straně lidé bez funkčního a účinného systému představují chaos. A na druhé straně jakýkoliv systém bez odpovídajících kompetentních lidí představuje jeho impotentnost.

V této souvislosti korupční systém není možné změnit jen uvědomělostí všech lidí do něj zapojených, že se jednoduše korupčně chovat nebudou.

Ale ti, kdo mohou, by měli měnit systém tak, aby korupční chování a jednání bylo přirozeně nevýhodné a postupně se vytrácelo nebo aspoň jen minimalizovalo.

A nemám na mysli nějaké represivní legislativní úpravy. Ty konec konců nějaké tady máme a stejně nám jsou k ničemu.

:-)

2 0
možnosti