Že by ústavní puč v přímém přenosu?

20. 10. 2021 12:17:17
Jsou zajímavé určité věci a souvislosti, které se v posledních dnech u nás na politické scéně odehrávají. Stačí jen, když si vedle sebe poskládáme události od zveřejnění výsledků voleb a hned se můžeme ptát: „Proč?“.

Prezident M. Zeman je již dlouho dobu nemocný a lepší to s jeho zdravím zjevně už nebude, což se ví stejně tak dlouhou dobu. Přesto všechno je M. Zeman stále „funkční“ - svéprávný, myslí mu to (poslední TV záběry jeho osoby na veřejnosti nejsou zase až tak staré).

Už před parlamentními volbami byl M. Zeman v osobní péči lékaře - MUDr. Zaoral z vojenské nemocnice za ním dojížděl do Lán. M. Zeman sám do nemocnice nechtěl, bránil se tomu – což je projev jeho vůle a značí to, že je stále při smyslech.

Hned po vyhlášení výsledků parlamentních voleb - v neděli, z neznámých důvodů navštívil prezidenta M. Zemana v Lánech premiér A. Babiš, načež M. Zemana ihned eskortovali do vojenské nemocnice (dokonce, tuším že asi i sám A. Babiš v nějakém TV rozhovoru po návštěvě v Lánech poznamenal: "Byl ve stavu ....., a tak jsem jej nechal hned odvést do nemocnice ....."). Tady jsou asi první otazníky???

Ve vojenské nemocnici k M. Zemanovi už nikdo nesmí - mimo pracovníků jeho kanceláře. A jako prezident republiky je pod neustálým dohledem své ochranky a příslušných lékařů, izolovaný od okolního světa.

Přesto všechno se v následujících dnech k němu dostavil na návštěvu, na jeho pozvání předseda poslanecké sněmovny R. Vondráček. A ten potom na kamery mluvil o normální komunikaci s M. Zemanem, o jeho normálním chování, stavu, na kamery ukazoval, že dokonce mu prezident M. Zeman sám bez problémů podepsal rozhodnutí o svolání ustavující schůze nové sněmovny.

Jenže tato Vondráčkova návštěva u Zemana a tento, byť věcně jen formální akt (i kdyby žádný podpis se nekonal, stejně by se nic věcně nestalo) ihned zapůsobily jako bomba na celé politické scéně a vyvolaly vlnu obrovské nevole a neskutečné útoky proti R. Vondráčkovi.

A to i ze strany jeho stranického šéfa A. Babiše. Najednou 1. nebo 2., či 3. muž A. Babiše se ze dne na den ocitl na vedlejší koleji - ze dne na den už není kandidátem do čela sněmovny, už není členem vyjednávacího týmu, ....... jako by se ze dne na den s R. Vondráčkem už nějak nepočítalo.

Proč??????????

A čím se skutečně R. Vondráček osobně a také jako předseda poslanecké sněmovny až tak neskutečně provinil, když, co by 3. nejvyšší ústavní představitel státu naprosto legálně navštívil svého prezidenta? Mluví se také o nějakém údajném podvodu s podpisem (pro svolání sněmovny .....) .... . O čem až tak zásadním ten podpis byl a co tak zásadního ovlivnil? Ve skutečnosti zjevně prakticky nic a byl tak o ničem.

Prezident M. Zeman, hlava státu je přece pod neustálým dohledem své ochranky a stejně tak neustálým dohledem ošetřujících lékařů (je přece nemyslitelné, aby se někdo z uvedených ve věci osoby prezidenta nějak „flákal", a že by o něčem nevěděli, či někdo jim unikl .....).

Takže návštěva R. Vondráčka se nemohla uskutečnit bez vědomí a souhlasu jeho ochranky a lékařů, nemluvě o samotném M. Zemanovi a jeho kanceláři. Je nepředstavitelné, aby se R. Vondráček dostal v nemocnici k M. Zemanovi jako nějaký James Bond, agent 007.

Takže co Vondráček, asi jako nezasvěcený ve skutečnosti viděl a zjistil a zjistit neměl???

Že by R. Vondráček při své návštěvě zjistil skutečný stav věci, že M. Zeman je sice nemocný a pracovně je ve stavu nemocných, ale jinak jako člověk je stále živý, svéprávný a samostatně myslící, a pro potřeby výkonu funkce prezidenta republiky stále „funkční"? A stalo se, že R. Vondráček to, co viděl nějak nechtěně, jako nezasvěcený vybreptal do éteru a na veřejnosti?

Nějak hodně otazníků, hodně otázek a hodně takových těch "Proč“.

Ať si kdo chce, co chce říká, z logického pohledu - selského rozumu se tady zjevně nejspíš odehrává ústavní puč prostřednictvím odstranění prezidenta M. Zemana. A A. Babiš v tom může klidně takto hrát dost významnou, možná ne-li až hlavních roli.

Může to klidně i vypadat tak, že za dané situace po volbách A. Babiš vyrazil na steč o dobytí hradu, a jak se to už v politice stává, možná i „přes mrtvoly“, kdo ví?

Situace po volbách a jejich výsledcích je k tomu více než příznivá a lepší to snad už ani nebude – takže je možné, že není na co čekat a je potřeba kout želízko v ohni, dokud je žhavé.

Autor: Vlastimil Dorotík | středa 20.10.2021 12:17 | karma článku: 28.08 | přečteno: 1212x

Další články blogera

Vlastimil Dorotík

Budoucnost patří naší neutralitě a demokracii švýcarského typu

Neutralita a demokracie švýcarského typu je naše naděje, že zítra skutečně bude líp - je to funkční, vyzkoušené a ověřené, je to volba, kterou máme svých rukou. Tak kdo se toho ujme?

27.8.2022 v 11:22 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 92 | Diskuse

Vlastimil Dorotík

Překvapení? Co příčina a co následek? Omluva všem.

Vzhledem k událostem dnešní noci na Ukrajině a včera mnou publikovanému blogu „Za neutralitu země a demokracii švýcarského typu“ https://dorotik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=783849, musím uvést doplnění.

24.2.2022 v 10:11 | Karma článku: 12.64 | Přečteno: 405 | Diskuse

Vlastimil Dorotík

Za neutralitu země a demokracii švýcarského typu

Svět se zmítá v krizi a to je vždy čas na změnu a posun dopředu. Každá změna sebou nese rizika, ale také i řadu příležitosti.

23.2.2022 v 13:55 | Karma článku: 20.87 | Přečteno: 689 | Diskuse

Vlastimil Dorotík

Co kdyby Rusko zase jednou naložilo své rakety a vyrazilo v ústrety Kubě?

Co kdyby Rusko zase jednou naložilo své rakety a vyrazilo v ústrety Kubě? Co by se potom asi dělo? Na takové otázky není potřeba odpovídat, protože na to si snadno odpoví každý sám.

21.2.2022 v 17:01 | Karma článku: 35.37 | Přečteno: 856 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 0 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 10.35 | Přečteno: 256 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.60 | Přečteno: 220 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.13 | Přečteno: 628 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.27 | Přečteno: 529 | Diskuse
Počet článků 118 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1548

Kategorie 50+. VŠ vzdělání technického směru. Profesně se zabývá informačními systémy a systémy řízení. Zajímá se o dění ve společnosti, protože mu není lhostejné, co bude s našimi dětmi. Je stranicky nezávislý a není nijak vůči nikomu předpojatý. Politicky fandí tomu, co má hlavu a patu a někam pozitivně směřuje.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...