Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Každé volby mohou být zlomové - nebojme se změny

Každé volby mohou být zlomové - jsou možnou příležitostí, jako i možným ohrožením. Pokud se jedno nebo druhé nestane a nenaplní, tak když už nebude líp, tak aspoň nebude hůř.

Dvakrát sáhnout na rozpálenou plotnu udělá jen člověk smyslů zbavený.

Po revoluci 89 jsme kde, kdo s nadšením volili nově vzniklé tzv. demokratické strany, které po čtvrt století svého vládního angažmá nakonec vygenerovaly A. Babiše v politice, aby proti němu následně až dodnes bojovaly jako o život.

Takže proč se dnes zase spálit a opět volit ODS, ČSSD, Lidovce, TOPku, STAN, .......?

„Dáme dohromady Česko" mají dnes napsáno na triku ti, kteří tady čtvrt století Česko rozkládali a udělali z něj to, proti čemu dnes tak intenzivně brojí.

Nehledě k tomu, že jejich ansámbl (až na nějaké - na forbínu vystrčené loutky) je stále stejný, stále ty stejné obličeje (jen vyčkávající na svou novou příležitost).

Skokanem posledního volebního období byli aktivističtí Piráti. Jejich mladistvá energie s jejich zjevnou schizofrenií se ale ukazuje pro zemi existenčně nebezpečnou - často si sami protiřečí a vůbec ani nevědí, čí vlastně jsou. Jako zásadní problém je jejich evidentní napojení na zahraničí (zjevně jsou zvenčí financovaní, stejně tak jako strany Demobloku) a s tím je tak spojená jejich nekritická, až slaboduchá oddanost EU (koho chleba jíš .......).

A. Babiš říjnové volby zjevně nevyhnutelně vyhraje, to nutno objektivně přiznat, a stejně tak, že také asi zaslouženě - odpracoval si to.

Ne, že by jeho dosavadní vládnutí bylo bezchybné - jeho covidový business a covidové mafiánství mu odpustit nejdou (i když opozice mu k tomu prokazatelně svítila). Na druhé straně ale významně polepšil důchodcům, sociálním službám, znásobil platy kantorům, podpořil zdravotnictví, opravil D1, buduje další dálnice, opravuje cesty, ......, podpořil kde, co. Ničím takovým se jeho dnešní opozice nemůže pochlubit ani náhodou – ti, i když na něco měli, tak to prakticky „rozkradli".

A. Babiš  je zjevně schopný, ale také asi i "všehoschopný". Proto „v zájmu zachování civilizace" potřebuje mít vedle sebe do koalice někoho, kdo bude jeho případnou „všehoschopnost“ tlumit a korigovat.

A. Babiš je viditelně především obchodník – a to úspěšný obchodník, který pro výhodný obchod udělá a obětuje cokoliv. Proto případná koalice A. Babiše s ODS by byla pro zemi evidentně vražedná = návrat k praktikám 20. let dozadu, a to s ještě větší urputností, účinností a katastrofickým dopadem.

Je šokující, když se v médiích objevily zprávy, že při posledním povolebním koaličním vyjednávání Evropská unie - tedy zahraničí zájmy, nadnárodní kapitál, zatrhla A. Babišovi koalici s SPD (a ČSSD se svou hrůznou minulostí jim přitom nevadila).

Podstatné nejsou ani tak samotné výhrady a blokování SPD, ale především skutečnost, že Evropská unie nám tady jednoznačně určuje naše volby - ohýbá nám tady naši demokracii???!!!.

To je přece šílené, to je dehonestující a urážející pro celou naši zemi. 

Takže už jen proto je dnes potřebné SPD do parlamentu legálně zvolit, a to v dostatečné síle, aby mohlo účinně a efektivně zasáhnout do koaličních jednání a tvorby vlády – dostat se do vlády a mimo jiné i tlumit případné „úlety" A. Babiše.

Okamura, jelikož dlouhodobě prosazuje zásadní systémové změny – posilování demokracie, tak naším i zahraničním šmejdům u nás působícím logicky vadí – obávají se jej.

Komunisté jsou u nás od revoluce dodnes zjevně chránění (???). Byť jsou dnes a denně hanění, je na ně pliváno ze všech stan, přesto je kolem nich od počátku pečlivě budované a udržované jakési ochranné sklo, na kterém se vše zastaví a sjede dolů na zem (asi se čeká, že postupně vymřou a jejich KSČM tak vyšumí nějak do ztracena, což se v reálu ale neděje).

Po 30. letech se ukázalo, že na naší politické scéně se pohybují daleko větší škodné, než jakými po létech jsou dnešní komunisté. A asi proto jejich poslední podpora vládní koalice a vlády samotné mnohým lidem ani tak moc nevadila. Proto si komunisté zřejmě v říjnových volbách svou dosavadní pozici udrží a asi nejspíš opět sehrají stejnou roli při vytváření nové parlamentní koalice, jako i při sestavování vlády samotné.

Jako zajímavé se samozřejmě jeví i další malé strany, jako je Trikolóra nebo Šlachtovo hnutí. Ty ale jsou stále ještě plné otazníků - neznámého. Čímž ale není řečeno, že jsou špatné.

Takže největšími příležitostmi nadcházejících voleb zřejmě jsou:

- zamezit potenciální dlouhodobě se vlekoucí povolební parlamentní a vládní krizi v důsledku neúspěšného sestavování nové koalice a nové vlády (bezvládí vyhovuje šmejdům).

- dát A. Babišovi natolik silného koaličního partnera, že ten bude sto jej udržet jako státníka přínosného pro lidi a ne jako podvázaného služebníka - loutku Evropské unie, nadnárodního kapitálu a globální finanční oligarchie.

- jednoznačně dát světu najevo, že Česko, přestože je členem EU, stále ještě je samostatnou a suverénní zemí, která si svou demokracii vykonává a uplatňuje sama a nikdo jí do voleb zasahovat nebude - proto nechť SPD s dominantním A. Babišem (byť s případnou podporou komunistů) jsou vítězi nadcházejících voleb.

Autor: Vlastimil Dorotík | neděle 26.9.2021 14:55 | karma článku: 15,27 | přečteno: 336x
  • Další články autora

Vlastimil Dorotík

Budoucnost patří naší neutralitě a demokracii švýcarského typu

Neutralita a demokracie švýcarského typu je naše naděje, že zítra skutečně bude líp - je to funkční, vyzkoušené a ověřené, je to volba, kterou máme svých rukou. Tak kdo se toho ujme?

27.8.2022 v 11:22 | Karma: 0 | Přečteno: 94x | Diskuse| Politika

Vlastimil Dorotík

Překvapení? Co příčina a co následek? Omluva všem.

Vzhledem k událostem dnešní noci na Ukrajině a včera mnou publikovanému blogu „Za neutralitu země a demokracii švýcarského typu“ https://dorotik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=783849, musím uvést doplnění.

24.2.2022 v 10:11 | Karma: 12,64 | Přečteno: 407x | Diskuse| Politika

Vlastimil Dorotík

Za neutralitu země a demokracii švýcarského typu

Svět se zmítá v krizi a to je vždy čas na změnu a posun dopředu. Každá změna sebou nese rizika, ale také i řadu příležitosti.

23.2.2022 v 13:55 | Karma: 20,87 | Přečteno: 692x | Diskuse| Politika

Vlastimil Dorotík

Co kdyby Rusko zase jednou naložilo své rakety a vyrazilo v ústrety Kubě?

Co kdyby Rusko zase jednou naložilo své rakety a vyrazilo v ústrety Kubě? Co by se potom asi dělo? Na takové otázky není potřeba odpovídat, protože na to si snadno odpoví každý sám.

21.2.2022 v 17:01 | Karma: 35,37 | Přečteno: 856x | Diskuse| Politika

Vlastimil Dorotík

Postarejme se o sebe sama a přispějeme tak ke světovému míru

Masaryk Čapkovi: "Tak, demokracii máme, teď už jen ty demokraty". Masaryk uchopil myšlenky a ideály osvícenců minulých století a uvedl je v život.

19.2.2022 v 18:54 | Karma: 19,20 | Přečteno: 320x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Ruské vojsko dobylo další ves, hlásí Moskva. Padnout měla Novobachmutivka

28. dubna 2024  14:27,  aktualizováno  17:51

Sledujeme online Ruská vojska dobyla další vesnici v Doněcké oblasti na východě Ukrajiny, Novobachmutivku, uvedlo v...

KOMENTÁŘ: Trumpovy trampoty s potraty. Mohly by mu prohrát volby?

28. dubna 2024

Premium Donald Trump rozjíždí prezidentskou kampaň a průzkumy říkají, že to bude souboj prsa na prsa s Joem...

U Votic se srazila tři auta, ženu záchranáři letecky transportovali do Prahy

28. dubna 2024  15:57,  aktualizováno  16:33

U Votic na Benešovsku došlo k dopravní nehodě, havarovala zde tři osobní vozidla. Podle policie měl...

V Rakousku zemřel český turista, měl nehodu při jízdě na kajaku

28. dubna 2024  14:15,  aktualizováno  16:27

Při sobotní nehodě na kajaku nedaleko rakouské obce Scheffau zemřel 36letý Čech, uvedla rakouská...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1548x
Kategorie 50+. VŠ vzdělání technického směru. Profesně se zabývá informačními systémy a systémy řízení. Zajímá se o dění ve společnosti, protože mu není lhostejné, co bude s našimi dětmi. Je stranicky nezávislý a není nijak vůči nikomu předpojatý. Politicky fandí tomu, co má hlavu a patu a někam pozitivně směřuje.

Seznam rubrik