To chce klid (chladnou hlavu a nohy v teple)

16. 11. 2018 17:28:58
Žádná vládní politická krize se zjevně nekoná. To je jen další z opakovaných pokusů politicky neúspěšných (rádoby demokratů) za každou cenu destabilizovat náš politický systém po sérii prohraných voleb.

Na tyto hrátky si budeme muset v naší demokracii zjevně zvyknout. Naučit se rozlišovat, co je alarmujícím příznakem porušení a ohrožení demokracie a co jen kvílením politicky málo mocných, neúspěšných a bezmocných.

Chceme demokracii? Tak se jí musíme učit. Je to systém. A zvyknout si u ní na doprovodný výskyt podivných i neblahých jevů a projevů. Ty nezmizí. Budou dál a různě modifikované.

Chraňme si skutečné principy systému naší demokracie a právního státu. Nezaměňujme je s momentálně uplatňovanou politikou vítězů voleb.

Chraňme si svobodu jednotlivce pro všechny, svobodu slova, svobodnou politickou soutěž, zastupitelskou a přímou demokracii, regulérní volby a referendum, rovné příležitosti, presumpci neviny, spravedlivý soudní proces, ..... .Ale nechejme také konat vítěze regulérních voleb, pokud jednají a konají na základě a v rámci těchto demokratických principů.

Že dělají jinou politiku, než jejich neúspěšní političtí protivníci? To určitě není žádným porušením nebo selháním demokracie, ani právního státu. To jen voliči si vybrali a zvolili je a jejich politiku. Protivníci neměli a nemají na prosazování své politiky potřebný výsledek, ani sílu. Do dalších voleb se musí více snažit.

A. Babiš je silná, schopná a úspěšná osobnost. Dnes ve svobodné politické soutěži vyhrává a své politické soupeře odsouvá od moci a od koryt (kterou donedávna nemístně nadužívali a u kterých si stejně nemístně mlaskali). No, a ti jako tonoucí se stébla chytají. Zkoušejí kde, co, co kdyby?

Říká se, že v politice v sexu je dovoleno všechno. Důkazem je i stálá existence nehumánních vojenských válečných konfliktů, což je politika vedená jen jinými prostředky.

U nás se v politice zatím vojensky neválčí. Ale jinak při výběru prostředků politického boje se žádné servítky neberou. Stále i u nás platí, že účel světí prostředky. A tak si musíme zvyknout na skutečnost, že kteří prahnou po moci a korytech, se neštítí ničeho. Zvyknout si ovšem neznamená přitakávat a souhlasit. Jde o to jen nebýt překvapení, spíš být připraveni.

Tam kde funguje trh, tam funguje marketing, propagace, reklama (práce s masami). Na politickém trhu takto funguje politický marketing, účelová demagogie a propaganda.

Jestliže lidé si chtějí sami vládnout – mít demokracii, tak by měli působení těchto prostředků dobře vnímat a rozlišovat. V dnešní informační společnosti, kde informační technologie, sociální sítě a média na nás tlačí ze všech stran, to není zrovna jednoduché. Ale je to jako s chřipkou. Její viry jsou všude kolem. Záleží jen na naší imunitě, jak se jim dokážeme bránit (imunita se pěstuje).

Aby naši stále bdící oportunisté trefili a oslabili A. Babiše, sáhli mu na jeho děti (navíc nemocné). O nich, jejich pohybu a konání se vše vědělo už dříve (věděla to i PČR).

Takže co se tím zjistilo, co je dnes ve věci nového? Vůbec nic. Vůbec nic.

Ale účel před 17. listopadem to splnilo. Co kdyby přece jen z jiskry vzešel plamen, soudruzi? Společnost se přece jen zavlnila. Dva, tři dny bylo o čem psát a „tlachat“. Jenže to je všechno. Dnes kauza začíná už odvětrávat.

Někteří se ale zase více projevili v pravém světle a ukázalo se, kdo je kdo a co jsou zač. Dem. blok nepřekvapil a jako do pekel se propadající sršel síru. Okamura úsměvně na čas úplně ztratil orientaci (???). Rozhádaná ČSSD tančila a tančí na vejcích - ani tak, ani tak, aby si nějak nezadali. Piráti vypadali, že právě dostali dotace, takže si plnili své. Senátoři svým vystoupením se opět snažili sami přesvědčit národ, že v jejich podání je senát skutečně úplně k ničemu a může být bez náhrady zrušen (byť samozřejmě systémově by tomu mělo být naopak). J. Čunek, ošlehaný vlastní zkušeností s drsnou realitou české politiky se nebál na rovinu říct, co si o věci skutečně myslí, a jak je v tomto státě jednoduché obvinit a snažit se zničit každého, kdo nezapadá do aktuálního mainstreamu. Jako pravý státník se opakovaně projevil prezident M. Zeman. V jediném vystoupením na TV obrazovce a několika rozhodnými větami sjednal jasno a pořádek ve státě (gratulace a přejeme mu pevné zdraví).

Takže další pokus málo mocných a oportunistů, stále neúnavně čekajících na svou příležitost, jaksi zase nevyšel. Jen A. Babišovi začnou stoupat preference, které mu poslední dobou mírně klesaly.

V této souvislosti by bylo možné začít jej samotného podezřívat, že si tyto kauzy inscenuje a spouští sám se svým PR týmem.

Autor: Vlastimil Dorotík | pátek 16.11.2018 17:28 | karma článku: 30.90 | přečteno: 593x

Další články blogera

Vlastimil Dorotík

Budoucnost patří naší neutralitě a demokracii švýcarského typu

Neutralita a demokracie švýcarského typu je naše naděje, že zítra skutečně bude líp - je to funkční, vyzkoušené a ověřené, je to volba, kterou máme svých rukou. Tak kdo se toho ujme?

27.8.2022 v 11:22 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 92 | Diskuse

Vlastimil Dorotík

Překvapení? Co příčina a co následek? Omluva všem.

Vzhledem k událostem dnešní noci na Ukrajině a včera mnou publikovanému blogu „Za neutralitu země a demokracii švýcarského typu“ https://dorotik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=783849, musím uvést doplnění.

24.2.2022 v 10:11 | Karma článku: 12.64 | Přečteno: 405 | Diskuse

Vlastimil Dorotík

Za neutralitu země a demokracii švýcarského typu

Svět se zmítá v krizi a to je vždy čas na změnu a posun dopředu. Každá změna sebou nese rizika, ale také i řadu příležitosti.

23.2.2022 v 13:55 | Karma článku: 20.87 | Přečteno: 689 | Diskuse

Vlastimil Dorotík

Co kdyby Rusko zase jednou naložilo své rakety a vyrazilo v ústrety Kubě?

Co kdyby Rusko zase jednou naložilo své rakety a vyrazilo v ústrety Kubě? Co by se potom asi dělo? Na takové otázky není potřeba odpovídat, protože na to si snadno odpoví každý sám.

21.2.2022 v 17:01 | Karma článku: 35.37 | Přečteno: 856 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 21.94 | Přečteno: 291 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 20.36 | Přečteno: 760 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 15.68 | Přečteno: 414 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.99 | Přečteno: 253 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.95 | Přečteno: 673 | Diskuse
Počet článků 118 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1548

Kategorie 50+. VŠ vzdělání technického směru. Profesně se zabývá informačními systémy a systémy řízení. Zajímá se o dění ve společnosti, protože mu není lhostejné, co bude s našimi dětmi. Je stranicky nezávislý a není nijak vůči nikomu předpojatý. Politicky fandí tomu, co má hlavu a patu a někam pozitivně směřuje.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...